Annonse
Nea Radio

Trøndersk matfestival i Værnesregionen:

Prisvinneren Lykkemat på plass

Frøknekk: Under åpningen av Trøndersk matfestival i Trondhim, fikk Lykkemat fra Selbu pris for nykommeren Fermentert Frøknekk. Lørdag var de på plass på Stjørdal. På bildet : gründer Mia Sollihaug og daglig leder Hilde Loua. Foto: Anne Gundersen

Lykkemat fra Selbu fikk pris som Årets Nykommer for produktet Fermentert Frøknekk. Lørdag var de på plass i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Årets Trøndersk Matfestival er over for denne gang og på tros av koronarestriksjoner, var det mange som fikk både handlet lokalt og også ta inn den gode stemningen som følger med. Trøndersk Matfestival i Værnesregionen var også begrenset i forhold til rekordåret i fjor, men blant utstillerne var naturligvis Lykkemat fra Selbu.

Under åpningen i Trondheim, mottok de prisen Årets Nykommer for produktet Frøknekk.

– Dette lager vi på surdeig av Svedjerug med fermenterte frø i, forteller grüner Mia Sollihaug, som innrømmer at det er stor stas å vinne en slik pris.

– Det er mange som sender inn sine produkter til vurdering, så dette setter vi høyt.

Stemning, tross alt: Det var lite som minnet om trengselen under matfestivalen på Stjørdal i fjor. Men stemningen var det ingen ting å si på! Foto: Anne Gundersen

Frigjort kreativitet

I fjor ble Hilde Loua ansatt som daglig leder i bedriften, slik at Mia skal kunne bruke kreftene sine på produktutvikling og å være kreativ.

– Det er viktig at Mia får bruke tiden på det hun er skikkelig god på, så kan jeg gjøre de mer administrative oppgavene som å holde orden på papirer og sånn, ler Hilde.

Framtiden? Stian Aspaas hos Norwegian Fish Farms i Tydal, fristet med oppdrettsrøye produsert i landbaserte tanker. Foto: Anne Gundersen

Oppdrett på land

Også Norwegian Fish Farms Tydal var på plass i Stjørdal under festivalen.

– Her har vi mye godt vet du, sier Stian Aspaas og frister med flere varianter av røye som produseres i tanker på land. Han forteller at landbasert oppdrett har vind i seilene for tiden.

– Å produsere fisk i lukkede anlegg gjør at man totalt eliminerer sjansene for utslipp i vann og sjø, så mange mener at dette er mer bærekraftig i det lange løp. Foreløpig så finnes det større tanker enn de vi bruker i Tydal, men du skal ikke se bort fra at vi utvider etter hvert!

Hør intervjuet med Mia Sollihaug og Hilde Lou i avspilleren under:

Nøkkelord