Nea Radio

Trøndersk matfestival i Værnesregionen:

Prisvinneren Lykkemat på plass

Frøknekk: Under åpningen av Trøndersk matfestival i Trondhim, fikk Lykkemat fra Selbu pris for nykommeren Fermentert Frøknekk. Lørdag var de på plass på Stjørdal. På bildet : gründer Mia Sollihaug og daglig leder Hilde Loua. Foto: Anne Gundersen

Lykkemat fra Selbu fikk pris som Årets Nykommer for produktet Fermentert Frøknekk. Lørdag var de på plass i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Årets Trøndersk Matfestival er over for denne gang og på tros av koronarestriksjoner, var det mange som fikk både handlet lokalt og også ta inn den gode stemningen som følger med. Trøndersk Matfestival i Værnesregionen var også begrenset i forhold til rekordåret i fjor, men blant utstillerne var naturligvis Lykkemat fra Selbu.

Under åpningen i Trondheim, mottok de prisen Årets Nykommer for produktet Frøknekk.

– Dette lager vi på surdeig av Svedjerug med fermenterte frø i, forteller grüner Mia Sollihaug, som innrømmer at det er stor stas å vinne en slik pris.

– Det er mange som sender inn sine produkter til vurdering, så dette setter vi høyt.

Stemning, tross alt: Det var lite som minnet om trengselen under matfestivalen på Stjørdal i fjor. Men stemningen var det ingen ting å si på! Foto: Anne Gundersen

Frigjort kreativitet

I fjor ble Hilde Loua ansatt som daglig leder i bedriften, slik at Mia skal kunne bruke kreftene sine på produktutvikling og å være kreativ.

– Det er viktig at Mia får bruke tiden på det hun er skikkelig god på, så kan jeg gjøre de mer administrative oppgavene som å holde orden på papirer og sånn, ler Hilde.

Framtiden? Stian Aspaas hos Norwegian Fish Farms i Tydal, fristet med oppdrettsrøye produsert i landbaserte tanker. Foto: Anne Gundersen

Oppdrett på land

Også Norwegian Fish Farms Tydal var på plass i Stjørdal under festivalen.

– Her har vi mye godt vet du, sier Stian Aspaas og frister med flere varianter av røye som produseres i tanker på land. Han forteller at landbasert oppdrett har vind i seilene for tiden.

– Å produsere fisk i lukkede anlegg gjør at man totalt eliminerer sjansene for utslipp i vann og sjø, så mange mener at dette er mer bærekraftig i det lange løp. Foreløpig så finnes det større tanker enn de vi bruker i Tydal, men du skal ikke se bort fra at vi utvider etter hvert!

Hør intervjuet med Mia Sollihaug og Hilde Lou i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...