Nea Radio

Pris til Selbu Bygdekvinnelag

INKLUDERINGSPRIS: Selbu Sparebank etablerer en ny inkluderingspris. Her er toppsjefene i Selbu Sparebank, Svein Ove Sandvik (adm banksjef) og Solfrid Flønes (ass banksjef). Foto: Andreas Reitan

Selbu Sparebanks nye inkluderingspris går til Selbu Bygdekvinnelag og deles ut på Granbykonferansen i april.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Selbu Sparebank ønsker å integrere sosiale og miljømessige hensyn i den daglige driften når det gjelder lokalmiljøet, og har nylig besluttet å innføre en inkluderings- og integreringspris, skriver banken i ei pressemelding.

Kandidater til årets pris er hentet blant de 92 søknadene om gaver eller prosjektmidler fra banken, som ble utlyst med søknadsfrist 1. februar. Lagene ble oppfordret til å skrive om aktiviteten i laget, og hvorfor de skal prioriteres. Det er lokale lag fra Selbu og Tydal som kan søke.
Den nye prisen går til et lag som har utmerket seg spesielt i arbeidet med inkludering og integrering i Selbu, og har det som en naturlig del av sin aktivitet.

Årets Inkluderingspris på kr 10.000,- tildeles Selbu Bygdekvinnelag, og deles ut på Granbykonferansen på Selbusjøen Hotell og Gjestegård 11. april.

Prisvinneren har holdt på med inkluderingsarbeid over flere år. Av aktiviteter kan nevnes at eritreiske damer og andre med utenlandsk bakgrunn inviteres på medlemskvelder. På planlagte turer i skog og mark praktiseres norsk turtradisjon. Dette er populære tiltak. De har også arrangert Internasjonal kulturkveld, i samarbeid med andre lokale aktører. Innflyttere inviteres til å være med og bidra på dugnad i forbindelse med Selbumartnan.

Norges Bygdekvinnelag har bestemt at lokallagene skal arbeide for å bidra til integrering av nye landsmenn og innflyttere, ved å inkludere dem i arbeidet for å gjøre bygda til en god plass å bo. Det er startet opp et to-årsprosjekt «KvinnerUT». Målet er å etablere møteplasser og kvinnenettverk som styrker minoritetskvinner og tilflytteres deltagelse i lokalsamfunnet og hever integreringskompetansen til bygdefolket.

Hovedinnsatsen handler om «å få kvinner ut» og skape samhold gjennom felles aktiviteter i nærmiljøet. Minoritetskvinnene involveres i planlegging og gjennomføring av aktiviteter.

- Dette har altså Selbu Bygdekvinnelag holdt på med i flere år, og de er en verdig vinner av prisen, mener Selbu Sparebank.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...