Nea Radio

Pris til Rørosmeieriet

Foto: Per Magne Moan

Fikk Trøndelag SVs klimapris

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en pressemelding så skriver Trøndelag SV at på verdens miljødag, 5. juni, ble Rørosmeieriet tildelt Trøndelag SVs klimapris. Meieriet får prisen for sitt arbeid med bærekraft og miljø innenfor blant annet energi, energieffektivisering og produktutvikling.

- Det er flott å kunne tildele denne prisen til Rørosmeieriet. SV er opptatt av grønn næringsutvikling, samtidig med at vi kutter klimagassutslipp. Rørosmeieriet er et utmerket eksempel på denne kombinasjonen, sier førstekandidat for Trøndelag SV, Rakel S. Trondal. De er så absolutt en verdig mottaker av prisen.

- Vi setter stor pris på denne anerkjennelsen fra Trøndelag SV. Det er veldig hyggelig at det arbeidet vi legger ned for å bli stadig mer bærekraftig blir lagt merke til. Prisen gir oss ekstra motivasjon til å jobbe videre, sier meieribestyrer Trond V. Lund.
 
Rørosmeieriet har gjennom mange år hatt et sterkt fokus på miljø og bærekraftige løsninger. Arbeidet deres er nært knyttet opp mot FNs bærekraftsmål, som for eksempel mat og god helse, minimere miljø- og klimafotavtrykkene og bærekraftige produkter.

Meieriet har som mål å være Norges fremste økologiske meieri. Helt konkret har de blant annet redusert CO2-avtrykket fra sine kartonger med 40% siden 2016 ved å ta i bruk plast basert på andregenerasjons bioavfall, redusert plastbelegg og tynnere kartong. – Det koster litt mer, men vi har ikke råd til å la være, sier Lund.

Bedriften satser på bruk av fossilfri energi i produksjonen, og i forbindelse med utbyggingen legger de opp til å overføre overskuddsenergi til fjernvarmenettet på Røros. De bidrar også til at flere bønder skal kunne drive økologisk.

- Vi vil skryte av Trøndelag SV for at de har valgt å dele ut en slik pris, vi synes det er veldig bra at de med dette setter ekstra fokus på de store klimautfordringene som møter oss, og ikke minst kommende generasjoner, uttaler Trond V. Lund.

- For oss lokalt har Rørosmeieriet blitt et fyrtårn i arbeidet med næring og bærekraft. De er også en helt sentral aktør i det flotte lokalmatmiljøet vårt. Vi er stolte av å være med å tildele dem klimaprisen, sier kandidat til fylkestinget Bjørn Salvesen og leder i Røros SV Christian Elgaaen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...