Nea Radio

Fikk Gulleplet på Norsk Eplefest

Pris til Ingulf Galåen

Ingulf Galåen og kona Gunn mottok prisen av daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen. Foto: Privat

Imponerer i eplemiljøet med sin satsing på lokale råvarer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2019 kl 23:46

Ingulf Galåen ble lørdag tildelt Gulleplet på Norsk Eplefest i Gvarv.

Han fikk prisen for innsatsen med Galåvolden Gård og Rørosmat.

Prisen ble delt ut av daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen.

I begrunnelsen står det:

For 40 år siden var Ingulf en pioner da han startet å selge gårdsegg direkte fra gården i Galåen.

Det var en unormal salgsvei på den tiden og det tok lang tid før det ble både akseptert og vanlig.

I 1999 så Rørosmat dagens lys, og deres suksess har vært et eventyr i lokalmatsammenheng gjennom sin store variasjon av produsenter og produkter som etterspørres over hele landet.

Ingulf Galåen har bevist at det gjennom tett samarbeid med fokus på kvalitet i alle ledd er mulig å bygge lønnsomme virksomheter basert på lokale råvarer.

På nettsidene til Norsk Eplefest, står det at eplefesten ble etablert i 2006 for å profilere fruktproduksjonen og kunsten, samt bygge opp under stolthet og identitet til et av landets viktigste fruktdistrikt.

Markedsdagen Norsk Eplefest arrangeres i sentrum av Gvarv – også ofte omtalt som Frukthovedstaden.

Artikkelen fortsetter under bildet

ARTIG INNSLAG: Gunn og Ingulf Galåen foran Galåvolden Gård sin logo, laget av epler og satt opp på en vegg.

Epletavle

Hvert år lager elever ved Sagavoll folkehøgskole en tavle av epler som festes på Gvarv jernbanestasjon.

Symbolikken i utformingen av tavla har ofte tatt utspring i Årets Gulleplevinner og det de står for eller forhold som knyttes til Telemark eller en annen idé årets elever har for en god epletavle.

I løpet av noen dager i høstsola skifter epletavla litt farge og de som ferdes jevnlig på Gvarv i starten på oktober kan se forandringene i fargesjatteringene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...