Nea Radio

Pressen strømmer til Ålen 1. mai

1. mai i Ålen Foto: Per Magne Moan

Dagens hovedtaler, Trond Giske, vekker stor interesse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2019 kl 11:29

Flere mediehus, med NRK og TV2 i spissen har meldt sin ankomst til Ålen i dag i forbindelse med markeringen av 1. mai. Årsaken til den store interessen er dagens hovedtaler, Trond Giske.

Markeringen starter med gudstjeneste i Ålen kirke kl 11 og fortsetter med demonstrasjonstog og påfølgende arrangement i Hovet.

Saken fortsetter under bildet

Trond Giske er årets 1. maitaler i Ålen. Foto: Nils Kåre Nesvold

Ber folk møte opp

Holtålen Arbeiderparti bekrefter interessen fra pressen på sine facebooksider og skriver at de oppfordrer alle til å møte opp for å markere dagen, både i demonstrasjonstoget kl. 12 og i Ralleren kl. 13. De oppfordrer spesielt medlemmer av fagbevegelsen å stille opp.

Giske holder også appeller på Hovin og i Midtre Gauldal i anledning arbeiderbevegelsens store dag.

Giskesaken

I forbindelse med den internasjonale Me too-debatten ble det i desember 2017 kjent at Arbeiderpartiet hadde mottatt flere varsler om upassende seksuell og annen ubehagelig oppførsel fra Giskes side.

Som følge av saken beklaget Giske i desember 2017 at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig» og at han ikke hadde vært bevisst nok med hensyn til sin rolle og oppførsel. Giske mente imidlertid ikke at han var skyldig i seksuell trakassering.

På grunn av disse forholdene valgte Trond Giske 1. januar 2018 å bli fritatt fra vervet som nestleder i Arbeiderpartiet på ubestemt tid.

7. januar 2018 gikk Giske av permanent som nestleder i Arbeiderpartiet og stilte sin plass som partiets finanspolitiske talsmann på Stortinget til disposisjon.

I ettertid er det fremkommet påstander om at flere av varslerne skal ha stått Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik nær, og at suspensjonen kan ha hatt politiske undertoner.

I februar 2019 er Giske og lederen av valgkomiteen i Trøndelag Ap, Jorodd Asphjell, på Bar Vulkan i Oslo, der Giske blir filmet dansende med en ung kvinne. Mot kvinnens ønske blir videoen delt, blant annet med medlemmer av Fagforbundet.

Dagen etter kunngjør Giske at han stiller som kandidat til nestledervervet i Trøndelag Ap.

Samme dag sender to tillitsvalgte i Fagforbundet, Knut Sandli og Terje Ferstad, en bekymringsmelding om dansevideoen til partisekretær Kjersti Stenseng.

VG publiserer, noen dager senere, en artikkel om videoen, der kvinnen siteres på at «Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye.»

22. februar trekker Giske sitt kandidatur til arbeidsutvalget.

VG beklager

I et intervju med TV 2, en måned senere, retter kvinnen kraftig kritikk mot VGs behandling av henne. Hun hevder avisa med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen. VGs sjefredaktør Gard Steiro beklager saken.

Avisen tar selvkritikk og journalisten får ikke lenger jobbe med egne saker.

Jorodd Asphjell sier at at beslutningen om å vrake Giskes kandidatur ble direkte påvirket av dansevideoen og VGs artikkel.

En dokumentar som ble sendt på TV2 nylig, handlet også om denne saken, sett fra Giskes side.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...