Annonse
Nea Radio

Korona:

Presisering fra norske myndigheter: Norske flyplasser stenger ikke

Avinor Røros Flyplass Foto: Anita Sivertsgård

Regjeringa vil stenge grensa for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. De vil bli bortvist med hjemmel i smittevernloven. Dette gjelder utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. Men, norske flyplasser stenger ikke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet. Det vil altså fastsettes unntak for EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt i Norge. Det legges opp til unntak også for EØS-borgere som jobber i Norge, heter det i en presisering fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Det vil lande fly fra utlandet på norske flyplasser i uka som kommer, slik at nordmenn kan komme seg hjem.

- Vi kommer også til å kontakte myndigheter i andre land for å bidra til at det tillates for flyselskapene å fly nordmenn hjem til Norge. Men i denne situasjonen kan vi ikke gi garantier, fordi svært mange land nå innfører strenge restriksjoner på flyvninger. Flyplassene vil være åpne for internasjonale flighter slik at turister/utlendinger kan reise ut.

- Innenriksflyvninger går som normalt. Dersom man ikke lander på sin endelige destinasjon i Norge, vil det aksepteres videre flygning til endelig destinasjon for karantene der.

Offshore helikoptertrafikk går som normalt, og alt av frakt tillates avviklet som normalt.