Nea Radio

Presenterte klimaregnskapet for kommunen

Klimarapport: Hogne Larsen, seniorrådgiver i Aslan Viak, har utarbeidet en klimarapport for Malvik kommune. Foto: Anne Gundersen

Mandag ble klimaregnskapet som skal hjelpe Malvik kommune til å bli grønnere i framtiden presentert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette er en milepel, sier Malvik Venstres Torgeir Anda og understreker at dette ikke er en rapport som skal vise hvor ille det står til, men heller et dokument som skal vise hva vi faktisk kan gjøre for å ta større ansvar miljømessig.

– Hovedpoenget er at vi stiller noen kontrollspørsmål hver gang vi fatter et vedtak. Hvilke grep kan vi ta for at dette vi nå har bestemt skal fungere best mulig miljømessig? Her i Malvik kan det bety å for eksempel bygge i høyden i allerede eksisterende sentrum. I tillegg må enkeltmennesker ta bevisste valg, som for eksempel hvor mye rødt kjøtt man spiser eller hvor mange turer vi bruker bilen til butikken, mener Anda.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Verktøy

Hogne Larsen forklarer at klimaregnskapet er ment som et verktøy for kommunen, når de nå går videre i arbeidet med å gjøre kommunen grønnere.

– Det handler om å gi Malvik et godt startgrunnlag og vi har brukt flere innfallsvinkler. Kommunal tjenesteproduksjon er et område vi har sett på. Bygg og energi bidrar med omlag halvparten av klimaavtrykket, så dermed blir konklusjonen at vi må ha mer klimavennlige bygg. Geografisk er veitrafikk viktig, og dermed må vi også se på det, sier Larsen som først og fremst syntes det er viktig at Malvik nå har fokus på klimaspørsmålet.

– Vi ser at veldig mange kommuner nå har dette på agendaen, noe som er svært positivt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...