Nea Radio

Lysstreif:

Presenterer unikt samarbeid

Unikt: Terje Craig og Sigrun Dagrunsdottir Granås kan endelig presentere sitt unike samarbeid Lysstreif. Det skjer på Søndre Kulturhjørne torsdag kveld. Foto: Anne Gundersen

Terje Craig har satt musikk til Sigrun Dagrunsdottir Gransås sine dikt. Resultatet er Lysstreif, en CD som presenteres på Søndre Kulturhjørne i Stjørdal torsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Prosjektet Lysstreif startet en desember-mandag i 2016, forteller musiker, komponist og ildsjel Terje Craig.

– Forfatteren Sigrun Dagrundottir Granås var på konsert med koret Dameavdelingern i Kimen kulturhus, og jeg var akkompagnatør for koret.

Etter konserten tok Granås kontakt med Craig og fortalte om et ønske hun hadde, nemlig å få tonesatt noen av diktene og utgitt disse på CD.

– Jeg har gjort mye forskjellig i løpet av karrieren, men dette var helt upløyd mark. Jeg kunne rett og slett ikke si nei, smiler Craig.

Miks

Over 100 dikt ble lest og analysert, og like før jul i 2017 kom den første singelen, Kom heim. I slutten av januar 2018 kom singelen Vil du. I slutten av september 2019 var alle innspillinger ferdig og de satt igjen med åtte sanger og seks innleste dikt.

– Albumet ble tilgjengelig på strømmings- og nedlastingskanaler den siste fredagen i november 2019, og nå er CDen klar for lansering. Det gjør vi ved et et arrangement på Søndre Kulturhjørne torsdag kveld, hvor vi presenterer en miks av musikk, diktene og samtale med både Sigrun, meg selv og flere av de som har bidratt på plata, forklarer Craig.

Stjernelag

Terje Craig har med seg, Elen Cath Hopen, Craig Robin Furunes, Per-Anders Elvertrø, Tommy Nordberg Sivertsen, Frank Scott og Arve Bremseth på den musikalske siden av prosjektet. I tillegg bidrar Randi Aasander med diktlesning.

– Sistnevnte skal lese dikt under releasekonserten. I tillegg blir blant annet Frank Scott og Craig Robin Furunes med i samtalen, sier Craig.

– Men hovedpersonen, det er naturligvis Sigrun.

Dørene åpner klokken 19.00 og samtalen ledes av Anne Gundersen fra Nea Radio.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...