Annonse
Nea Radio

Skiglede: Ane Marstad Uglemsmo på vei mot mål når Barnas mini-VM ble arrangert på Selbuskogen sist vinter. 8. mars 2022 er det igjen klart for mini-VM på Selbuskogen, men allerede torsdag kan man gå mini-VM i Meråker. Foto: Henrik Einangshaug

Barnas mini-VM:

Premie til alle barn som deltar

Barnas mini-VM ble en stor suksess sist vinter. Denne vinteren har størrelsen på prosjektet doblet seg, og allerede torsdag arrangeres første renn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vinteren har kommet til Trøndelag, og denne helgen har sesongens først lokale skiskytterrenn og skirenn blitt arrangert i Meråker. Allerede torsdag er det igjen klart for renn i Meråker, når barneskirenn-karusellen Barnas mini-VM tar turen til skibygda.
Denne vinteren kommer Barnas mini-VM til enda flere steder enn i fjor, og nå til både nord- og sørdelen av fylket.

- Fra i år til i fjor har det skjedd mye, og størrelsen på prosjektet har doblet seg. Vi skal arrangere 16 renn og det starter i Meråker, så vi har fått med oss nordtrønderne på dette i år, og det gleder vi oss veldig til, sier Live Spilker, prosjektleder for Barnas mini-VM.

Bildegalleri fra fjorårets renn i Selbu: - Dette var kjærkomment

Annonse

Startet som et koronaprosjekt


Barnas mini-VM ble sist vinter arrangert bl.a. i Selbu og Trondheim, begge stedene med mange barn på startstreken. Arrangementet ble startet sist vinter som et koronaprosjekt, og ble raskt en stor suksess.

Arkivbilde: Barnas mini-VM på Selbuskogen sist vinter. Foto: Henrik Einangshaug


- Vi skulle arrangere NM del 1 i Granåsen og fikk ikke ha noe publikum, så da måtte vi tenke litt annerledes rundt det med lokale samarbeidspartnere. Da satte vi opp en modell, der vi skulle arrangere en barneskirenn-karusell, egentlig som en markedsidé, men vi så på tampen av sesongen i fjor - da vi hadde arrangert sju renn rundt om i skikretsen - at dette var populært, og for bra til å ikke fortsette med.

Spilker er tydelig på at arrangementet skal være lavterskel, og at fokuset skal være på det å ha det artig.

- Det skal være veldig lavterskel og fokus på å ha det artig, og det skal være gratis deltakelse og premier til alle. Musikk, speakere, pyntet stadion og få litt mer VM-stemning er et av våre mål.

Første renn på torsdag


Fjorårets arrangement ble arrangert med en rekke koronarestriksjoner. Arrangøren fikk maks ha 100 utøvere på start, og det var kun utøvere fra kommunen arrangørklubben var i som fikk delta. Spilker håper sesongens renn kan la seg arrangeres uten tilsvarende restriksjoner de hadde sist vinter.

- Får håpe det lar seg gjennomføre med full rulle, og at alle som har lyst til å være med får være med.

Arkivbilde: Barnas mini-VM på Selbuskogen sist vinter. Foto: Henrik Einangshaug

IL Varden Meråker arrangerer første renn i Barnas mini-VM allerede førstkommende torsdag, før det søndag arrangeres renn i regi av Strindheim IL. Spilker håper mange tar turen til sesongens renn, og sier de som arrangør skal legge til rette for at flest mulig kan delta.

- Møt opp og ha det artig, absolutt. Vi skal så langt det rekker stille med låneutstyr hvis noen trenger det. Det er mer informasjon å finne om arrangementene og påmelding på nettsidene til skikretsen, så det er bare å klikke seg inn der hvis man er nysgjerrig.

Hør hele intervjuet med Live Spilker i lydfilen under.

Annonse