Nea Radio

Pøsregn og flomfare i Trøndelag

Flomvarsel: NVE har utstedt obs-varsel som gjelder flom og jordskredfare for Trøndelag fra torsdag. Foto: WXCHARTS.EU

NVE har utstedt obs-varsel på gult nivå for både flom- og jordskredfare for de neste dagene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er utstedt obs-varsel for flom og jordskred i Trøndelag for de nærmeste døgn.

– Flomvarselet gjelder i all hovedsak områder øst for Trondheimsfjorden, fra Trondheim og nordover til Namsen, sier vakthavende hydrolog ved NVE, Erik Holmquist, til Nea Radio. Han sier videre at prognosene for flom i all hovedsak gjelder sideelver og ikke de store elvene.

Dett ventes 50 til 70 mm nedbør i døgnet fra torsdag og mot lørdag.

Mildere

Holmquist forklarer at det også vil bli gradvis mildere.

– Mildværet fører til større effekt i vassdragene, ettersom snøen smelter. Dermed er det ikke bare områdene langs fjorden som kan rammes av flom. Han understreker at obs-varselet er på laveste nivå.

– Vi venter oss på ingen måte en syndeflod. Det er snakk om helt ordinære vinterflommer.

Jordskred

I tillegg til flomvarselet, er det også utstedt obs-varsel for jordskred.

– Dette varselet gjelder et større område, faktisk hele Trøndelag og Møre og Romsdal, men også her er varselet på laveste nivå, sier Holmquist.

Dersom du har tenkt deg nordover, bør du merke deg at det er utstedt snøskredfare på langt høyere nivå enn flom- og jordskredsvarslene vi som gjelder for Trøndelag.

Sjekk nedbør, ras- og flomvarsler her:

http://www.varsom.no/nedbor-na-og-de-neste-90-minutter/

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...