Nea Radio

Positive til nytt regionråd

Positiv: I likhet med ordfører i Selbu, Ole M. Balstad, stiller ordfører i Malvik, Ingrid Aune, seg positiv til etableringen av et nytt regionalråd for regionen mellom Steinkjer og Trondheim. Foto: Anne Gundersen

Torsdag lanserte ordførerne i Stjørdal, Levanger og Verdal planene om å danne et nytt regionråd for å markere den midtre delen av nye Trøndelag fylke, noe ordførerne i både Selbu og Malvik stiller seg positive til.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Midt-Trøndelag regionråd er navnet på det nye politiske organet ordførerne i Stjørdal, Levanger og Verdal, Ivar Vigdenes, Bjørn Iversen og Robert Svarva, ønsker å etablere for å markere den midtre regionen av det som fra 1. januar blir det nye storfylket Trøndelag.

– Dette er noe vi har snakket mye sammen om i lang tid og jeg stiller meg positiv til initiativet, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Ikke motsetning

Malvik er en del av Værnesregionen som i stor grad er et samarbeid om tjenesteytelser. I tillegg er Malvik og også Stjørdal og andre kommuner, medlem av Trondheimsregionen. Aune mener at det ikke vil by på problemer å være medlem av to regionale råd.

– Det finnes mange forskjellige råd og samarbeidsorganer og når det gjelder det nye regionrådet er planene enda ikke fullstendig lagt. Det som er viktig er at vi står sammen om å fremme felles interesser, mener hun.

Vil fremme

Også ordfører i Selbu, Ole M. Balstad, er positiv til dette initiativet.

– Jeg tror dette er helt riktig måte å tenke på, sier Balstad, og sier videre at han vil jobbe for å få gjennomslag i kommunestyret om at også Selbu blir med i samarbeidet. Hvorvidt Værnesregionen vil gå sammen som part i et slikt samarbeid, vil hverken han eller Aune utdype.

– Det er alt for tidlig å ta stilling til dette, sier Aune.

– Først må vi få klarhet i hva et slikt råd helt konkret skal ha som målsetning.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...