Nea Radio

Populisme og handlingslammelse fra SP

Leserbrev fra Lars Græsli, Tydal Arbeiderparti.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En budsjettkonferanse har som hensikt å gi signaler fra politikerne til administrasjonen om de utfordringer som kommunen har i de nærmeste åra. Da er det viktig at vi har samme ståsted om disse utfordringene.

Tydal Senterpartis 12 representanter i kommunestyret var på ingen måte villig til å ta innover seg de betydelige utfordringene tydalssamfunnet står overfor, selv om de nettopp har vedtatt samfunnsdelen i kommuneplanen og selv om administrasjonen gang på gang påpeker de samme utfordringene.

Utfordringsbildet er som det er dokumentert flere ganger:
-nedadgående folketall (på veg ned mot 700 innbyggere)
-færre innbyggere i yrkesaktiv alder
-økende antall eldre
-små og sårbare fagmiljø
-for lite fokus på overordna utviklingstrekk
-lite og svakt næringsliv
-negativ utvikling i kommunal økonomi
-høge forventninger fra innbyggerne
- usikkerhet i Værnesregionsamarbeidet

På budsjettkonferansen mandag var i tillegg til kommunestyret administrativ ledelse, fagsjefer, tjenesteledere og tillitsvalgte samlet for sammen å forsøke å legge en strategi for framtidas Tydal.

Alle som uttalte seg fra Senterpartiet var ikke enige i utfordringsbildet. Alt var bra og det var ikke nødvendig med fremtidig strategi på dette området. Alt skulle bli bra dersom utvidet eiendomsskatt ble fjernet. Mange fra administrasjon må føle at dagen var helt bortkastet. Selv er jeg veldig skuffet over at den politiske ledelse neglisjerer utfordringene og opptrer nærmest handlingslammet. I frustrasjon og sjokk stemte jeg imot og jeg skjemmes på vegne av bygda

Senterpartiet kan fortsette populismen selv om mange sure epler må svelges. Jeg lurer på om folket lar seg lure også denne gangen.

Lars Græsli
Kommunestyrerepresentant Ap

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...