Nea Radio

Pop-up grensehandel på Vauldalen

Stensaas Reinsdyrslakteri, Coop Marked Brekken, Vauldalen Fjellhotell og Hamra Livs arrangerer Pop-up Grensehandel. Foto: Mikael Stenvall Gustavsson

Norske og svenske aktører med nytt grensekonsept.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2020 kl 23:02

Stensaas Reinsdyrslakteri, Coop Marked Brekken, Vauldalen Fjellhotell og Hamra Livs har gått sammen om «Pop-up grensehandel».

Riksgrensen mellom Norge og Sverige er fortsatt stengt på grunn av Covid-19 viruset, og bedrifter både på norsk og svensk side har tapt omsetning blant annet på grunn av stengte grenseoverganger.

Derfor har disse fire bedriftene gått sammen om å etablere en pop-up butikk, akkurat på riksgrensen mellom Norge og Sverige på Vauldalen.

– På vår Pop-up grensehandel får kundene på norsk og svensk side muligheten til å kjøpe utvalgte varer fra alle fire arrangørbedriftene, i èn og samme bestilling! Vi har også noen knallgode pop-up-tilbud som bare kan fås på grensehandelen denne dagen, som for øvrig er et drive-in-konsept hvor kundene ikke skal være nødt til å forlate bilene sine, heter det i en pressemelding.

Må forhåndsbestilles

Varene må bestilles på forhånd, og senest to virkedager før arrangementet, da alle produkter må pakkes og stå to døgn i karantene før levering på grensen.

Dette er noen av mange tiltak arrangørene har iverksatt for å kunne begrense faren for Covid-19 smitte.

For å kunne gjennomføre grensehandelen har arrangørene i flere uker planlagt arrangementet grundig og rådført seg med både med politi, tollvesen og kommuner på begge sider av grensen, samt kommuneoverlegen på Røros og Trøndelag Fylkeskommune. Dette for å sørge for at alle lover og regler rundt grensehandel følges og at smittevern i forbindelse med Covid-19 ivaretas på høyest mulig nivå.

– Gode rutiner og retningslinjer er lagt til grunn for at opplegget nå endelig kan etableres og for at arrangementet skal kunne gjennomføres på en trygg og lovlig måte, står det i pressemeldingen.

Savn på begge sider av Kjølen

Arrangørene skriver videre at de håper dette kan være et positivt tiltak i den spesielle situasjonen vi befinner oss oppi hvor
grensen mellom Norge og Sverige er stengt for vanlig trafikk.

– Det er mange svensker som har savnet varer fra norsk side og omvendt, så vi håper at de nå benytter seg av dette tilbudet vi kommer med. Vi har også selvsagt savnet kundene våre på begge sider av grensen og håper dermed å få se igjen mange nordmenn
og svensker på vår Pop-up Grensehandel.

Grensehandelen holdes åpen onsdag 13. mai kl. 15.00-19.00, på avkjørselen på riksgrensen på Vauldalen mellom Norge og Sverige. Kun salg av forhåndsbestilte varer.

Varer bestilles via arrangementets facebook-side, eller via e-post: grensehandelen@gmail.com

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...