Nea Radio

Nea Radio

Politisk og satirisk revy med snert

Opplagt: Det var et svært opplagt Skatval revylag som leverte den flotte forestillingen «No sjø!» fredag kveld. Foto: Sissel Moen

Når Skatvalsrevyen åpnet dørene til sin revy «No sjø!» fredag kveld, var det humor og satire på høyt nivå som preget de 18 nyskrevne innslagene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Innholdet i «No Sjø!» er variert og spenner over mange tema, men de fleste revy-nummere hadde som en rød tråd at de ga et stikk, eller et spark til de som styrer landet vårt, eller til samfunnet vi lever i. Sjelden har vi sett en revy med så mange politiske poeng som denne gangen.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Sissel Moen

Tandemhopp og Alladin i lampen

De gode sketsjene i «No sjø!» kommer på rekke og rad, og et av innslagene verdt å nevne er en innrøyka Rolf Fiskvik i monologen «Åndenød». Som Alladin i lampen får han virkelig fram den gode latteren i en svært komisk monolog. Alladin er den storrøykende alenefaren som fortviler over alle barna og husdyrene og leieboerne som har tatt bolig i lampen hans.

En annen lattervekker er «Visning» hvor kjøper, Erling Bakken Jacobsen og selger, Henrik Josteinsson Myhr foretar tandemhopp, og selgeren lett får underskrift på det aller meste.

#Metoo

Trond Giske, Siv Jensen får gjennomgå, og Metoo-kampanjen ble behørig belyst, og når taxisjåføren i Terje Stamnes` figur forteller at han har fikk en retur da han kjørte hjem en kjent politiker fra sykehuset St Olav, hvorpå den naive taxisjåføren sammenligner med at katta til mora også ble roligere etter at hun kjørte den til dyrlegen. Latterdørene åpnes for fullt, gang på gang.

Krass kritikk til oss sjøl

I «No sjø!» tar tekstforfatterne for seg hjemsending av «adopterte» 18-åringer, og Youtubernes inntog i medieverdenen, i skarp kontrast til flyktningekrise og krig.

Vi må trekke fram sketsjen «kampen for Tilværelsen» når Rolf Fiskvik utkledd som pansret reporter dokumenterer ville tilstander under åpning av nye Torgkvartalet, og hunden i Trond Grandalsmo sin rolle som synger om hundeskit i skiløypa i Klempen i sketsjen «Sporhund» Disse to gir et lokalt innsmett, og et stikk til oss sjøl. I det hele tatt bli det mye latter under forestillinga, som også har en gjennomgående alvorlig bunntone.

Saken fortsetter under bildet

Ånden i lampen: Rolf Fiskvik i monologen «Åndenød». Som Alladin i lampen får han virkelig fram den gode latteren i en svært komisk monolog. Alladin er den storrøykende alenefaren som fortviler over alle barna og husdyrene og leieboerne som har tatt bolig i lampen hans. Foto: Sissel Moen

Inni humoren er det alvor

For inni humoren er det alvor. Mange svake grupper prøver desperat å bli hørt, som i sketsjen «Fanget», i Eva malum, Erling Bakken Jacobsen og Trond Grandalsmo, mens krig og lidelse blir nedtonet av selvdigging og selfies og «vi må tenk på oss sjøl først og fremst». Dette viser et politisk engasjement som skaper store kontraster i en sursøt forestilling med snert.

Bare hyggelig

Sleivspark til kommunepolitikere, nasjonale politikere og internasjonale spørsmål preget hele forestillinga. På vegne av Stjørdal kommune var Tommy Reinås tilstede og overrakte blomster på premieren. Revy-skuespillerne takket da også kommunen for hjelpa for inspirasjon til revyen fra scenen, hvorpå Reinås repliserte, Bare hyggelig!

Berømmer produksjonsapparatet

Regissør Ninni Austad fra Hommelvik har for første gang regissert Skatvalsrevyen. Hun berømmer hele produksjonsapparatet rundt som stiller opp med alt fra vaffelsteiking, produksjon av kulisser og musikerne som akkompagnerer det hele.

Hele besetningen fortjener ros, her er det et stort, nærmest profesjonelt apparat som står bak, sier Austad stolt på premieren fredag kveld.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...