Nea Radio

Politikontakter likevel

Politikontakter: Det skal lyses ut fire stillinger som politikontakt i Værnesregionen. På bildet fra venstre: Rådmann i Malvik, Carl Jakob Midttu, distriktsleder, Arve Nordtvedt, varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, ordfører i Malvik, Ingrid Aune, politimester i Trøndelag, Nils Kristian Moe, fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin og påtroppende lensmann i Stjørdal, Kjetil Ravlo. Foto: Anne Gundersen

Politiet har snudd i saken om politikontakter i Værnesregionen. – Vi ønsker selvsagt at folk skal føle seg trygge på at de har god nok politidekning, sier politimester Nils Kristian Moe.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var etter at ordfører i Malvik, Ingrid Aune, kalte inn til et hastemøte, at saken nå ser ut til å få en løsning. Møtet kom etter at det ble klart at Værnesregionen likevel ikke skulle få fast ansatte politikontakter som skulle rullere i kommunene og at økonomi var årsaken til dette.

– Vi ønsker selvsagt at folk skal føle seg trygge på at de er godt dekket når det gjelder politiets tilstedeværelse og beklager dersom dette har blitt trukket i tvil, sier politimester Nils Kristian Moe til Nea Radio.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Malvikmodellen

– Vi i Malvik opprettet et unikt samarbeid med politiet, et samarbeid som kom istand etter at utsiktene til en politireform kom, sier Ingrid Aune, ordfører i Malvik. Hun var en av dem som skrev under på skrivet i forrige uke.

– Dette samarbeidet får ringvirkninger for alle kommunene i regionen vår, mener hun. Malvikmodellen kom i stand etter at regjeringens retningslinjer når det gjaldt forebyggende arbeid blant barn og unge, var uklare.

– Under møtet i dag har vi både fått vite at det skal ansettes fire politikontakter og vi har fått stilt noen tydelige krav til politiet, sier Aune.

Bedre tjent

Fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin, mener at samarbeidet Malvik opprettet med politiet har kommet hele Værnesregionen tilgode.

– Da lensmannskontoret i Hommelvik ble lagt ned, fikk vi her på Stjørdal større ressurser, både når det gjelder patruljerende politi og på etterforskningssiden. Vi betjener hele regionen, så dette er nå ressurser som fordeles på alle de aktuelle kommunene, sier han.

Fire stillinger

Politimesteren lover nå at det vil utlyses fire faste stillinger som politikontakter i regionen.

– Dette vil vi gjøre så snart som mulig, sier han og ber samtidig om forståelse for at politiet har vært gjennom en prosess der over 1000 arbeidstakere har fått mer eller mindre nye stillingsinstukser i politiet, sier Moe og berømmer Malvik for å ha vært offansive.

– Dette har vært krevende, men nå nærmer vi oss mål, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...