Nea Radio

Saksbehandlingsfeil

Politikerne måtte velge nytt fjellstyre i Ålen

Kommunestyret i Holtålen 2019 Foto: Per Magne Moan

På grunn av flere klager om saksbehandlingsfeil, måtte kommunestyret i Holtålen velge nytt fjellstyre i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2019 kl 19:04

Etter at nye fjellstyrer ble valgt på kommunestyremøtet i Holtålen 21. november, kom det klager på valg av Ålen fjellstyre.

Klagerne, som er Ålen Bondelag, Ålen sau & geit, Ålen beitelag og Eide bonde- og småbrukerlag, påpeker flere forhold, men det som er ulovlig er at fjellstyret mangler en bruksberettiget i henhold til Fjellovens § 3.

Loven sier at det skal være minst to medlemmer med personlig varamedlemmer som er valgt blant dem som har rett allmenningsbruk som jordbrukere.

I novembermøtet ble det også for første gang valgt inn medlemmer fra reindriftsnæringa. Ålen sau & geit skriver i sin klage at de ikke har noen motforestillinger til dette så lenge det ikke går ut over de to representantene jordbruket skal ha.

– Selv om det ikke har kommet klage, er det også tilsvarende problematikk knyttet til et varamedlem i Haltdalen fjellstyre, skriver rådmannen i sin innstilling til saken.

Arbeiderpartiets Tove Hegseth var ikke til stedet på forrige møte og tok ordet under behandlingen.

Hun mente det ikke var rett at formannskapet og kommunestyret får presentert medlemmene som skal velges så tett innpå møtet.

– Disse navnene synes jeg burde ligge ute offentlig sammen med resten av sakspapirene. Slik valget blir gjort kan det virke som om navnene skal holdes hemmelig inntil valget blir gjort, sa hun og mente det heller ikke er heldig at hele fem nye medlemmer skal velges, med tanke på fjellstyrets kontinuitet.

Ordføreren, som selv har vært en del av valgkomiteen, innrømmet at representanten Hegseth hadde rett i at det ikke var lagt ved navn på kandidatene i sakspapirene.

– Det skyldes at mye av dette ikke var klart da sakspapirene ble sendt ut, sa han.

Ordføreren kom med forslag til et nytt punkt to, men han trakk forslaget senere i debatten.

Derfor var det kun innstillingen det ble votert over, og de nye fjellstyrene i Ålen og Haltdalen består da av:

Ålen:

Bjørg Helene Skjerdingstad (leder)
Steinar Tronsethås (nestleder)
Jon Vårhus
Jon Holden
Inge Even Danielsen

Vara:

Rolf Tore Trønnes
Kari Paula Lundereng
Elin Grønli
Tone Trygstad Bakås
Norbjørn Bransfjell

Haltdalen:

Vidar Aune (leder)
Olav Trondsaune (nestleder)
Mari Bollingmo
Bente Volden
Arne Inge Sesseng Nordfjell

Vara

Bjørn Rønning
Ole Roger Gundersen
Åge Bergan
Stine Mari Storrø
Jo Sindre Moen
Paul Fjellheim

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...