ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stortingspresidenten trekker seg:

Politiet vil etterforske pendlerbolig-sakene

Trekker seg: – Det er uholdbart for Stortinget å ha en stortingspresident som er under politietterforskning, sier Eva Kristin Hansen. Foto: WILLIAM JOBLING / NRK

Blant sakene som skal etterforskes, er saken som gjelder stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det har i kveld blitt kjent at Oslo politidistrikt er blitt bedt om å etterforske seks ikke navngitte stortingsrepresentanter etter oppslag i media. Jeg tar det for gitt at jeg er blant dem, melder NRK.

Hun mener det er uholdbart for Stortinget å ha en stortingspresident som er under politietterforskning.

– Jeg har derfor kontaktet min partileder og parlamentarisk leder og orientert om at jeg vil trekke meg som stortingspresident.

I sin redegjørelse til Stortinget skriver hun at hun beklager at hun ikke fulgte reglene.

– Jeg har trodd at jeg fulgte reglene. Jeg ser i ettertid at jeg burde gjort mer for aktivt å forsikre meg om at min forståelse av reglene var riktig, sier Hansen.

Spørsmålet i grunn er om Hansen kan ha fått pendlerbolig uten å ha krav på det.

Forklarte situasjonen

Hansen møtte de parlamentariske lederne på Stortinget torsdag. Stortingspresidenten sier hun har snakket mye om privatlivet sitt.

– Jeg har vært på tilbudssiden og sagt at jeg kan gå på Stortingets talerstol og redegjøre og brette ut familielivet mitt og fortelle hvorfor jeg kjøpte meg den og den boligen, men det var det ikke ønske blant de parlamentariske lederne om at jeg skulle bruke Stortingets talerstol til, sa Hansen til pressen.

Nøkkelord

ANNONSE