Annonse
Nea Radio

Fest med måte:

Politiet maner til beherskelse

Travelt: Ved inngangen til helga, maner politiet i Trøndelag til beherskelse og til å følge smittevernreglene. Bildet er et arkivfoto og viser innsatsleder Terje Kalland. Foto: Joakim Halvorsen/illustrasjonbilde

Det er fredag og politiet i Trøndelag gjør seg klar til ei travel helg. Nå ber de publikum om å bevare roen og til å følge smittevernreglene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Det er vår klare oppfordring at folk tar seg i vare og følger de til en hver tid gjeldene smittervernregler, sier operasjonsleder i Trøndelag Politidistrikt, Rune Brandmo til Nea Radio.

– Vår jobb er å bistå Folkehelseinstituttet med å håndheve reglene, og det gir en ekstra belastning på vårt mannskap. Han sier videre at politiet og publikum ellers har samme mål, nemlig å få bukt med koronaviruset.

– Vi etterlever disse reglene selv, og det er en situasjon som er utfordrende for oss alle.

Ikke straffereaksjoner

Brandmo forteller at de har merket det ekstra trykket siden pandemien slo ned over oss i vår.

– Trykket har til tider vært intenst. Vår oppgave er å sørge for at reglene etterleves.

Mange land har innført kraftige bøter for brudd på smittevernreglene.

– Vi har anledning til å utstede bøter og å komme med straffereaksjoner, men det er en klar holdning både fra politikere og fra øverste hold i politietaten, at dette ikke gjøres i Norge.

Rekker ikke over

Det går store ressurser med til de nye utfordringene.

– Det er ofte snakk om ren ordensforstyrrelse og festbråk i private boliger, ettersom koronarestriksjoner begrenser mulighetene for å feste på byen, forklarer Brandmo.

– Det klart at vi ønsker at vi kunne bruke tid på mer alvorlig kriminalitet, men det blir vanskelig å rekke over alt, innrømmer han.

– Vi vet at det finnes fortvilte mennesker der ute som opplever at vi ikke rekker å nå dem. Det er vanskelig for oss, og det er enda vanskeligere for dem.

Twitteroppfordringer

Politiet i Trøndelag har tidligere gått ut på Twitter og utrykt at de ikke rekker over alle henvendelsene.

– Det er litt tosidig å kommunisere ut dette. På en side kan det sies at dette kan gi folk med mindre hederlige hensikter inntrykk av at det nå er fritt fram for å ture på. Men på den annen side er det viktig for oss å kommunisere ut at vi er klar over situasjonen og de utfordringene det medfører, sier Brandmo.

– Vi vil at folk skal vite at det ikke handler om at vi ikke prioriterer. Det handler om at vi har ikke kapasitet.

Rune Brandmo avslutter med å ønske publikum god helg.

– Ta vare på hverandre, følg smittevernreglene og prøv å unngå å skape situasjoner som krever at politiet rykker ut. Og husk vinterdekk!

Nøkkelord

Annonse