ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Politiet advarer:

Svindlere utgir seg for å være politiet i Sandefjord

Tømt kontoen til folk

Svindel: Politiet advarer mot folk som utgir seg for å være fra politiet. Foto: Marit Manfredsdotter

Politiet ber folk ikke ta telefonen når de blir oppringt fra 02800.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2021 kl 21:17

ANNONSE
Annonse

Saken oppdateres...

Politiet har fått flere henvendelser fra publikum som har blitt oppringt fra 02800. De som ringer hevder de ringer fra politiet.
Politiet melder at dette er svindel, og at de aldri ringer fra 02800. Får du anrop fra nummeret, ber politiet deg om å ikke besvare anropet.

Tømt kontoen til folk

Politiet har i løpet av dagen fått fire til fem henvendelser fra publikum som har blitt oppringt av svindlerne.

- Ringer fra politiet i Sandefjord, og ber publikum om å oppgi personlige opplysninger som personnummer og bankkontonummer. Da har det vært folk som har fått tømt kontoen sin, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Øystein Sagen, til Nea Radio.

Politiet i Møre og Romsdal advarte mandag denne uken om personer som ringte fra 112. Operasjonslederen ser ikke bort ifra at det dreier seg om de samme personene denne gang, men vet ikke.

- Det har jeg ikke noe opplysninger om hvilken dialekt eller hvordan de snakker altså, det vet jeg ikke, det kjenner jeg ikke til. Har ikke hørt disse samtalene selv, men det er ikke utenkelig at det er de samme som har ringt fra 112.

Operasjonslederen ber publikum ikke besvare slike henvendelser, da politiet ringer aldri fra 112 eller 02800. De som har besvart og blitt forsøkt svindlet, kan de ringe politiet slik at de får notert det, og få levert en anmeldelse hvis de har blitt svindlet.

Nøkkelord

ANNONSE