Nea Radio

Pol i Ålen opp i formannskapet

Olav Halvor Megård (PP) Foto: Per Magne Moan

Pensjonistpartiet følger opp valgløftet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag behandler formannskapet i Holtålen et forslag fra Pensjonistpartiet om etablering av vinmonopol i Ålen.

Pensjonistpartiet gikk til valg på dette og har bedt kommunen starte prosessen, som de mener er et viktig tiltak for trivsel og velferd for bosatte og også reiselivet i kommunen.

– Etablering av et polutsalg vil stanse en del av trafikken ut av kommunen og dermed styrke eksisterende butikker og næringsliv, heter det i forslaget som ligger til grunn for saksutredningen.

– Vi ønsker nå å få denne prosessen i gang da vi ser dette som et viktig tiltak for trivsel og velferd for bosatte og også reiselivet som får stadig større betydning for kommunen vår.

Faktaopplysning fra Polets egne nettsider viser at 92 prosent av befolkningen bor i en kommune med polutsalg. Innen 30 minutters reise er dekningen 97 prosent og her faller Holtålen utenfor.

– Pensjonistpartiet håper på å gjøre noe med dette ved at de andre politiske partiene vil støtte oss og at kommunedirektøren setter fart i
saksbehandlinga. Det vil være tilstrekkelig med en Kategori 1 butikk, eller en mindre filial slik som Støren, heter det i forslaget.

Partiet mener etablering av polutsalg i Ålen vil føre med seg mange positive effekter.

– Befolkningen får kjøpt en lovlig vare i egen kommune. Dette vil stanse en god del av trafikken ut av kommunen og dermed styrke eksisterende butikker og næringsliv. Vi antar at etableringen vil føre til 2-3 sårt tiltrengte arbeidsplasser. Polutsalg i Ålen vil kunne stoppe mange helgeturister fra Trondheim på vei til Røros.

– Vi ser allerede denne effekten etter at ladestasjon for elbiler ble etablert mellom COOP og Ålen senter. Dette vil kunne gi grobunn for annet næringsliv som eksempelvis, bakeri, kortreiste matvarer, klesbutikk, hyttebutikk etc. Hvis pol i butikk etableres i Ålen torget får senteret et sårt tiltrengt tilskudd. Bedrifter som allerede er der vil lettere sikre eksisterende arbeidsplasser på Kaffekråa, Atelier Fryd, Meltems restaurant, heter det i forslaget.

Kommunedirektøren legger frem saken uten innstilling.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...