ANNONSE
Annonse
Nea Radio

PokerNM: Trøndelag er på plass

Ståle Eggen (til høyre i bildet) fra Selbu er klar for å kjempe om en ny NM-tittel. Foto: Norgesmesterskapet i Poker 2019/Krists Spruksts

Ett av årets store høydepunkter for pokermiljøet er i gang og trøndelag er godt representert. Vi har tatt en prat med ekspertkommentator i TV2, Stig Moen som sammen med Martin Iversen sender og kommenterer hver dag fra arrangementet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2019 kl 16:19

ANNONSE
Annonse

- Hvis vi skal nevne alle trønderne som har blitt Norgesmestre opp igjennom årene blir det svært mange, sier TV2's ekspertkommentator Stig Moen.

Vi kan allikevel nevne noen: Ståle Eggen og Even Aas fra Selbu, Ørjan Skommo, Natalie Sæther, Lotte Lien og Stig Rune Kveen er blant noen av spillerne som kan titulere seg som Norgesmestre i en eller annen event i forbindelse med et NM.

- Vi er imponert over at Trøndelag har produsert så mange dyktige pokerspillere igjennom så mange år. Det er tidlig i dette mesterskapet å si noe om resultatet denne gang, men det ville ikke overraske meg om det er nettopp en eller ei fra Trøndelag som stikker av med en eller flere av NM-titlene i år, sier Moen.

Facinerende spill

Mange har oppdaget poker på TV, også Stig Moen. - Det tar ikke mye tid før vi skjønner hva som foregår, selv om det kan virke noe gresk første gangen. Spillet inneholder spenning, ferdighet, en grad av tilfeldighet og informasjon man ikke ser. Det er disse tingene som gjør poker så facinerende og interessant, sier Moen som sammenligner poker med sjakk.

- Mange stormestere i sjakk har poker som hobby. Flere av disse har også kommet langt og vunnet titler i poker, sier Moen.

Vær tålmodig

Stig Moens tips til nybegynnere: - Det aller viktigste i poker er tålmodighet. Alle har lyst til å spille alle hender, men det er den største feilen nybegynnere gjør. Studer hva som er riktige starthender, hold deg til de som anbefales brukt og utvid reportoaret etter hvert. Begynn å krabbe først, gå etterpå.

- Det beste med poker er at uansett hvor god du er vil du alltid ha noe nytt å lære, sier Moen.

Hele intervjuet kan du høre her:

ANNONSE