Annonse
Nea Radio

STORT BILDEGALLERI: Pokalen gikk til Morken-Ea

Foto: Per Magne Moan

Fulle tribuner på Kirkhusmoen under søndagens Sjampinjong Liig-finale.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2019 kl 23:06

Annonse

Speaker Jan Arild Sivertsgård kunne opplyse at arrangøren hadde sluttet å telle da publikumstallet passerte 300 solgte billetter.

Det betyr at det var fullsatte tribuner og vel så det, da historiens aller første Sjampinjong Liig-finale gikk av stabelen søndag kveld.

Det var på forhånd lovet stemning som kun tidligere er opplevd sene høstkvelder på Lerkendal, det vil si Champion League-hymnen, flomlys og dugg i gresset.

Søndagens kamp startet i strålende sol, og da dommer Asbjørn Flatberg blåste av etter 2 * 20 minutter, så var vel sola knapt gått under horisonten. Men flomlyset stod på da. Og så var det kanskje litt dugg i kunstgresset.

Men hymnen ble spilt. Like så nasjonalsangen, før lagene, Morka-Ea fra Ålen og Bjørjan fra Haltdalen, barket sammen. Begge lagene hadde vunnet sine respektive fotballturneringer i sommer.

Morken-Ea tok ledelsen

Det var laget fra Ea som kom best i gang og etter knappe fem minutters spill, satte Øystein Morken Lange ballen bak Bjørjankeeper Øystein Talsnes. Tre minutter senere gjentok samme mann prestasjonen.

Etter dette ble kampen mer jevnspilt, uten de helt store sjansene til noen av lagene.

Men etter drøye kvarteret brøt Bjørjan gjennom forsvaret til laget fra Ålen og Stine Greni reduserte til 2-1.

To minutter senere var Bjørjan frampå igjen og utlignet ved Therese Husebø Ranøien.

Hattrick

Like før dommer Flatberg blåste for pause, var Øystein Morken Lange frampå igjen og kompletterte sitt hattrick. Dermed kunne Morka-Ea gå til pause med ledelse 3-4.

Etter hvilen gikk det lang tid før noen av lagene kom til større sjanser. Men fire minutter før full tid, hadde Morken-Ea ballen i mål, men ble korrekt avblåst for offside.

Knappe minuttet senere var det storebror Sigve Morken Lange sin tur. 4-2.

I kampens siste minutt reduserte Bjørjans Sander Fodor Talsnes, men det var for sent - kampen ebbet ut med seier 4-3 til Morka-Ea.

Tre brødre

På Morka-Ea spilte tre brødre - ja egentlig skulle det vært fire, men storebror Fredrik måtte kaste inn håndkle på grunn av sykdom før kampen. Likevel klarte de resterende brødrene å sette preg på kampen med hele fire mål.

Hør intervju med tremålsscorer Øystein Morken Lange her:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Hør intervju med storebror Sigve Morken Lange her:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Om familien Morken Lange var godt representert på laget fra Ålen, så var familien Talsnes det samme på laget fra Bjørjan.

Hør intervju med to fra familien her, Sander og Øystein

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Før kampen var det straffekonkurranse blant ordførerkandidatene i Holtålen. Denne ble vunnet av "Framtida Holtålen.

Pauseunderholdningen var finalen i tautrekking, mellom Yterbygda og Hessdalen. Sistnevnte hadde en av verdens sterkeste menn, styrkeløfteren Erik Røen, på laget og hadde ingen problemer med å vinne de to rundene.
Arrangementet var et samarbeid mellom Bygdaliv, Ålendåggån og idrettslagene i Ålen og Haltdalen.

Finalelagene er, som nevnt tidligere i artikkelen, vinnere av bygdeturneringene i Ålen og Haltdalen sist sommer, med spillere fra begge kjønn og fra ung til i alle fall godt voksen.

Nøkkelord

Annonse