ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Dommer Ole-Alexander Ekeli Valen kom i fokus da han sendte Mathusan Sandrakumar i dusjen etter 34 minutter. Her fra en annen situasjon. Foto: Guro Storli Aune

Poenget glapp i siste sekund for Blink

Blink spilte over halve kampen med en mann mindre, men til tross for iherdig innsats fikk Sandnes Ulf pirket ballen i mål åtte sekunder før den tillagte tiden var over. Med det sikret de lyseblå seg alle tre poengene i en jevn og tøff kamp på M.U.S Stadion Sandskogan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Blinks første hjemmekamp i 2022 var den første hjemmekampen uten restriksjoner på tilskuersiden etter opprykket til OBOS-ligaen. 318 tilskuere trosset værgudene, og fikk se et intenst oppgjør som inneholdt både rødt kort, straffebom og scoring på overtid.

Stjørdals-Blink gjorde to endringer på laget som tok poeng i første serierunde da Fredrik Vinje kom inn for Kjetil Holan Tøsse, mens Joachim Olufsen kom inn for storscorer Mats Lillebo.

Blink åpnet best

Ingen av lagene hadde kommet på banen for å "parkere bussen", men i åpningsminuttene var Blink hakket hvassere enn gjestene fra Sandnes, og etter 13 minutter kom Jørgen Solli seg fint fri på venstresiden og la inn til Sondre Stokke. Fra brukbar posisjon fikk han dårlig treff, og avslutningen gikk et godt stykke utenfor.

Etter dette skapte begge lagene halvsjanser, men det var først da Solli igjen kom seg fri på venstre det ble farlig. Etter 33 minutter kom et nytt innlegg i retning Stokke. Denne gangen fikk skatvalingen perfekt treff, og styrte ballen utagbart i lengste hjørne.

Rødt kort og straffebom

Sandnes Ulf gikk direkte i angrep etter avspark, noe Blink-forsvaret ikke kan ha vært helt forberedt på. Håvard Lorentzen feilberegnet, og Martin Ramsland løp fra alt og alle og kom alene med Blinks keeper Rasmus Sandberg. Mathusan "Madhu" Sandrakumar gjorde et desperat forsøk på å stoppe sørlendingen, men tok kun mann og ikke ball. Dommer hadde derfor ikke annet valg enn å peke på straffemerket, og viste også det røde kortet til Madhu.

Etter kampen var både Madhu selv og trener Snorre Lillebo uenige i det røde kortet. Til Stjørdals-Nytt sa Sandrakumar at det var mulig han så vidt var borti Ramsland, men at det aldri var snakk om noe rødt kort.

Straffesparket skulle tas av Tommy Høiland. Angriperen fikk kun 77 minutter på banen for Viking i fjor, og vi må helt tilbake til september 2020 for å finne siste seriemål fra Høiland - også etter straffesparket. Forsøket var brukbart plassert, men Sandberg var raskt nede og fikk avverget. En skikkelig vitamininnsprøytning for hjemmelaget!

Utligning rett før pause

Etter utvisningen måtte Blink bruke noen minutter på å organisere seg på nytt, og Sandnes Ulf tok derfor over kontrollen og styrte spillet uten å skape de store sjansene.

Men så, i det 40. minutt, oppstod en omtrent identisk situasjon som da Ramsland ble felt. Denne gangen ble han ikke stoppet, og rundet keeper før han satte ballen i mål fra skrått hold.

Kjempet bra med en mann mindre

Andreomgangen bar tydelig preg av at Sandnes Ulf hadde en spiller mer på banen. Stjørdals-Blink slet litt med å finne fasongen etter pause, og bortelaget kom til tre store sjanser i løpet av de første ti minuttene. Etterhvert fikk Blink etablert en tygg 4-4-1-formasjon, og selv om bortelaget fortsatte å ha ballen klarte de ikke å finne de helt store åpningene.

Blink hadde noen sporadiske besøk på Ulfs halvdel, og kjempet seg til både avslutninger og cornere. Kampbildet var likevel tydelig preget av utvisningen, og mot slutten satte Ulf inn et enda sterkere press.

Avgjort på overtid

Da fjerdedommer løftet tavla som viste at det var lagt til tre minutter øynet de fleste på tribunen et håp om at Blink skulle berge poenget. Med 30 sekunder igjen av den tillagte tiden fikk Ulf en corner fra høyre. Vikarierende kaptein Sander Halgunset slo corneren inn med sin venstrefot, og det oppstod totalt kaos i feltet. Martin Ramsland fikk til slutt pirket ballen over målstreken, med det som viste seg å bli siste spark på ballen i kampen.

Stjørdals-Blinks neste kamp er bortekampen mot Mjøndalen tirsdag 19. april. Neste hjemmekamp er 24. april kl. 15.00, og kampen hører du på Nea Radio. Hvis du synes ventetiden blir for lang, kan du kose deg med podkasten vår - Tett på ballen - som du finner ved å trykke på linken eller ved å søke oss opp der du hører podkast.

ANNONSE