ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Pippi feiret jul i Kimen kulturhus

Pippi og Co brakte både julestemning, fantestreker og god latter da turnéteateret Victorias viste sin tolkning av den velkjente julefeiringen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lørdag ettermiddag ble teaterforestillingen "Pippi feirer jul" satt opp på Kimen kulturhus. Der ble det gjensyn med både Pippi, Tommy og Annika, samt flere kjente fjes fra Lindgrens univers. Pippi skal feire jul, og som alt annet med Pippi, blir også julen feiret noe utradisjonelt. Det blir mye fart, sang og morsomheter da denne julefeiringen blir portrettert på scenen.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Vel gjennomført familieforestilling

Forestillingen er full av humoristiske innslag, og selv om den sikter seg inn på barna, er den også underholdende og gøy for de voksne. Det er lett å skjønne hvorfor «Pippi feirer jul» har blitt så populær, for som familieforestilling huker den av de fleste boksene for suksess. For det første så inneholder den scener som hele tiden klarer å trekke oppmerksomhet – de er morsomme, det er spenning og det er interessant, i tillegg er lengden på stykket helt perfekt. Dette blir ekstra tydelig med tanke på stykkets hovedpublikum, barna, som holder oppmerksomheten på scenen igjennom hele forestillingen. Man merket ikke et eneste utålmodig barn, noe som burde understreke hvor godt egnet dette er for en familie.

Lar barna møte heltene sine

Det som får storsalen i Kimen til å kime mest med barnelatter er nok Pippis skøyerstreker. Men Fru Prysselius harselering med konstablene Kling og Klang, samt de ikke fult så heldige tyvene Dunder-Karlson og Blom er også populær. Sistnevnte klarer til stadig å skade seg i en form for slapstick-aktig ånd, og duoens knall og fall faller i god smak hos publikum. Skuespillerne energinivå er høyt, kjemien mellom Pippi, Tommy og Annika er troverdig og formidlingsevnen er god. En familieforestilling er det i aller høyeste grad verdt å få meg seg.

Mange av barna som tok turen til Kimen i dag for å se på sin store helt Pippi, drar nok mer enn fornøyd hjem igjen. Ikke bare var skuespillerne gode på å kommunisere med publikum under selve stykket, de tok seg også tid til å treffe barna etter endt forestilling. Det var høy lykkefaktor på utsiden av salen i det de fikk snakke og ta farvel med både Pippi, Tommy og Annika. Gjengen bak «Pippi feier jul» skal ha skryt, ikke bare for det de gjør på scenen, men også for å ta seg tid til dette møte. For det er ganske sikkert at den yngste generasjonen i publikum vi leve på denne opplevelsen lenge.

Stas å få være med i et slikt univers

Mange har et forhold til Lindgrens Pippi-univers og Pippi, Tommy og Annika har nok vært manges helter opp igjennom årene. Slike karakter må være ganske spesielt å få lov til å spille.

- Det føles veldig unikt og spesielt, jeg er utrolig takknemlig for det. Man føler seg som en helt når man har "meet and greet" etter forestilling, man ser i øynene deres at det er sånn «WOW, jeg får si hei til Pippi». Det er jo helt fantastisk, smiler Vanja Lie Wagenius.

- Jeg har veldig nært forhold til Pippi. Jeg har sett filmene og lest bøkene, så da jeg fikk spørsmål om å være med så var det en kjempeglede, egentlig. Det med at man får møte helten og være med i et slikt univers er bare skikkelig kult, rett og slett, legger Stefan Vincent Strømnes til.

- Det er veldig stas! Det er veldig morsomt, fordi hver gang de kommer på besøk så finner Pippi på så mye rart. Tommy og Annika kommer jo fra et ganske møbler hjem og er ganske ordentlig, men så får de lov til å være gærne unger sammen med Pippi. Så det er veldig morsomt, avslutter Ingrid Nøren Stenersen.

Nøkkelord

ANNONSE