Nea Radio

Jonas Gahr Støre i Trøndelag:

- Perfekt å starte valgkampen i Stjørdal

Partilederen for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, synes det er helt perfekt å starte valgkampen i Stjørdal. Foto: Karin Jegtvik

Torsdag var partilederen i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, på plass på Torget i Stjørdal. Nå er valgkampen i gang, og han syns det er perfekt å starte her.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2021 kl 14:33

I stekende sol og 30 grader var en sommerfrisk og uthvilt Jonas Gahr Støre på plass på Torget i Stjørdal torsdag morgen. Klar for kamp. For nå er også Arbeiderpartiet i gang med oppløpet mot høstens stortingsvalg, og Støre kan ikke tenke seg et bedre sted å starte valgkampen på enn i nettopp Stjørdal.

Arbeid, velferd og miljø

- Å begynne her i Stjørdal er for meg helt perfekt, mener Støre.
- Etterpå skal jeg reise nordover, besøke Støre gård hvor familien min kommer fra og videre opp til Stiklestad og olsokdagene. Dette er en fin anledning til å møte mennesker. Valgkampen for vår del handler om nettopp det i år - vanlige mennesker. Det betyr arbeid, velferd og miljøkamp. Trøndelag har mye å by på innenfor disse temaene.

Det har vært noen intense år for Arbeiderpartiet og Støre. Velgerflukt, lave meningsmålinger og kritikk av Støre som vag og tåkete i sin politikk. Men i årets valgkamp skal han være klar og tydelig.

- Vi har et knalltydelig program. Vi hade noen utfordringer i partiet som vi måtte ordne opp i, og jeg vet vet velgerne setter liten pris på at vi må bruke tid på det. Nå er målet arbeid, trygghet for velferd og klimakamp. Nå er vi ferdige med de interne konfliktene.

Ikke bekymra for samarbeid

Og det trengs nok, for skal han vinne statsministerstolen, holder det ikke å bare danke ut Høyre-regjeringa. Da må han også vinne over Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum.

- Jeg er ikke bekymra for at jeg og Vedum skal klare å bli enige. Jeg tror Arbeiderpartiet kan bli det største partiet, og da er det naturlig at vi leder en regjering. Det er viktig for oss å få flertall, og da peker det meste i vår retning.

- Flere mener det er rot og konflikter på venstresiden - hva sier du til det?

- Hvis vi skal begynne å snakke om rot kan vi gå til høyresiden. De har utelukket hverandre i en kabal ikke en gang jeg klarer å følge med på. Mens vi på venstresiden er klare på at vi ønsker å samarbeide med Senterpartiet og SV i regjering.

Men uenigheter i enkeltsaker til tross, Støre mener bestemt han og Vedum uansett skal klare å samarbeide.

- Det er jeg helt sikker på. Vi kjenner hverandre godt. Vi har på venstresiden har mye til felles. Blant annet synet på arbeid, privatisering - at vi skal ha et offentlig velferdssystem som ikke skal på anbud og i synet på klima, industri og aktiv næringspolitikk. Så jeg er ikke bekymra for samarbeidet vårt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...