Nea Radio

Per prest i ny kjole

NY KJOLE: Sogneprest i Selbu, Per Kvalvaag, i helt nysydde kirketekstiler. Foto: Andreas Reitan

Under gudstjenesten i Selbu kirke søndag skal nye kirketekstiler i "selbustrikk" presenteres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Selbustrikk er likevel ikke et riktig begrep. Men gamle lokale håndtverkstradisjoner har så absolutt gitt nytt liv til selbuprestenes framtidige tjenesteplagg.

Helt siden 2015 har det vært jobbet med nye kirketekstiler, etter at menighetsrådet bestemte seg for å skifte ut de gamle og slitte.

- Jeg mente det måtte være bra nok med rimelige fabrikksydde belgiske, men der tok jeg feil. Selbu ville det annerledes. Jeg innrømmer at jeg var skeptisk til å skulle gå rundt i kirka med det jeg trodde skulle bli ei stor selbukofte, men der tok jeg veldig feil. Så har jeg virkelig forandra mening, sier Per prest, eller Per Kvalvaag, som sognepresten i Selbu egentlig heter.

Stor oppmerksomhet

Det har vært stor oppmerksomhet rundt de nye kirketekstilene i Selbu. Både biskop og prost vil delta i gudstjenesten i Selbu kirke søndag når de nye tekstilene skal presenteres for første gang.
Fire års arbeid er nå over, og det har vært et krevende nybrottsarbeid som fire frivillige kvinner har stått bak.
Nea Radio har sett de nye tekstilene på mannekeng Per prest:

Hør om bakgrunnen for de nye "kirketekstilene" i Selbu.

Tekstilene består av "presteskjerf" (stolaer), mesesehakler og nattverdsponchoer" samt prestestolklær i kirkas fire liturgiske farger, fiolett, rødt, hvitt og hvitt messehagler.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...