ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Pensjonistpartiet støtter studentenes fadderuker.

- Kua må ikke glemme at hun har vært kalv, sier Svein Otto Nilsen, toppkandidat på Pensjonistpartiets stortingsliste i Sør-Trøndelag i dette leserbrevet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I løpet av de siste dagene har studentenes fadderordning over hele landet fått kritikk for dårlig håndtering av smittevern.
Mange tror fadderukene bare er fest og fyll, mens det i virkeligheten er ett av de viktigste tiltakene for god studenthelse, og dermed også folkehelse.
Se for deg at du er 19 år gammel, flytter til en ny by, hvor du ikke kjenner noen fra før. Du skal begynne på et universitet eller en høyskole du kun har sett på bilder.
I 2020 var mange av forelesningene digitale, og i de forelesningene som har fysisk oppmøte måtte man sitte mer enn én meter fra hverandre.

Den situasjonen som studentene havnet i var oppskriften på ensomhet og depresjon. Ingen familie og venner i et stressende miljø.

Og det er her fadderukene kommer inn som en kur.
I fadderukene senkes terskelen for å prate med andre studenter, du får en kjennskap til byen fra andre studenter og du blir kjent med de du skal studere med.
I år kan studentene igjen få treffes skikkelig og da må folk finne seg i at det høres i byen.
Jeg har et skikkelig ordtak som sier «kua har også vært kalv»

Svein Otto Nilsen
Toppkandidat på Pensjonistpartiets stortingsliste i Sør-Trøndelag

Nøkkelord

ANNONSE