Nea Radio

Pensjonistene fortjener bedre pensjon

Illustrasjonsbilde Foto: Arkiv

I lang tid har politikere fra ulike partier snakket varmt om behovet for å øke minste pensjonsnivå og å fjerne underreguleringen av pensjoner. Likevel forblir det med tompraten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2020 kl 10:20

Fremskrittspartiet stemte imot pensjonsreformen i 2011. I pensjonsreformen bestemte de øvrige partier at pensjonistene skulle miste sin stemme i forhandlingene, men også at pensjonene skulle gis betydelig mindre årlig vekst enn for lønnsmottakere ellers. Over tid har det vist seg at modellen har gitt flere år med tapt verdi på pensjonen, og tapt kjøpekraft.

FrP har gjennom regjering klart å motvirke noe av tapet gjennom å få redusert avkortningen i pensjon for gifte og samboende, heve minste pensjonsnivå flere ganger og ikke minst redusere skattetrykket. Det er etter vårt syn likevel ikke nok. Pensjonistene fortjener en forutsigbar og stabil vekst i pensjonen.

FrP, SV og Pensjonistforbundet har derfor gått sammen og kommet frem til et forslag som vil stoppe dagens underregulering av pensjoner, og øke minste pensjonsnivå slik at mange eldre ikke skal måtte leve under fattigdomsgrensen lenger. I tillegg vil vi gi pensjonistene rett til å forhandle om midler til tiltak for eldre. Det mener FrP er rett og rimelig.

Den uverdige behandlingen pensjonistene har fått må ta slutt. Det er på høy tid at pensjonistene får ta del i landets velstandsutvikling.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre har erkjent at dagens reguleringsmodell ikke fungerer etter hensikten, og de har alle snakket varmt om at de vil bedre kårene for landets pensjonister. Likevel har de gjentatte ganger stemt mot eller blokkert en rekke av forslagene vi har fremmet gjennom årene. Det nye forslaget vi nå fremmer er et kompromissforslag. Det bør kunne samle et bredt flertall i Stortinget. Det er ikke FrPs primære modell, men vil sikre en betydelig bedre økonomisk vekst enn pensjonistene kan regne med om dagens modell videreføres.

Politisk er det normalt langt mellom FrP og SV. I mange saker er vi politisk rykende uenig, men her er vi enige. Vi er begge lei av hvordan pensjonistene brukes i et politisk spill. Derfor har vi gått sammen i et forsøk på å forene partiene på Stortinget til et pensjonistforlik. Et forlik som pensjonistene vil tjene på.

Det fortjener landets nærmere en million pensjonister.

Sivert Bjørnstad, Stortingsrepresentant (FrP)

Erlend Wiborg, leder av arbeids- og sosialkomiteen (FrP)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...