Annonse
Nea Radio

Folk kaster mye rart:

Penger, håndgranat og likkiste

Kommunikasjonsrådgiver hos Innherred Renovasjon Øyfrid. S. Knudsen: - Vi har fått inn eksplosiver som for eksempel en håndgranat, det er jo litt spesielt. Det er jo farlig og må ikke leveres til en gjenvinningsstasjon. Foto: Innherred Renovasjon.

I går kunne vi lese om elgjegere i Meråker som hadde kastet to elghoder ved en søppelcontainer som tilhørte Innherred Renovasjon. Kommunikasjonsrådgiver Øyfrid S. Knudsen sier at folk kaster mye rart.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Vi har fått inn eksplosiver som for eksempel en håndgranat, det er jo litt spesielt. Det er jo farlig og må ikke leveres til en gjenvinningsstasjon. Jeg har også hørt at noen hadde levert inn en likkiste, uten lik i, men likevel. En annen gang fant vi penger i en sofa som ble innlevert. Det tror jeg var et uhell fordi eieren kom tilbake og etterlyste pengene. Alle disse gjenstandene ble levert inn til en gjenvinningsstasjon, sier Knudsen.

I helga ble to elghoder i en pappeske satt ved et returpunkt for hytteeiere i Meråker. Knudsen sier at det skjer ganske ofte at folk setter igjen ting som ikke går gjennom lukene.

Går ikke gjennom lukene og blir satt igjen. Foto: Innherred Renovasjon.


- Det vi opplever litt for ofte er at folk setter igjen forskjellige ting på returpunkt for hytterenovasjon ala det som skjedde i Meråker. Det kommer avfall dit som ikke skal være der, og som da blir satt ved siden av, eller det kastes avfallstyper i containerne som ikke hører hjemme der. Sånn som elektrisk avfall, større gjenstander, vi har sett madrasser, senger. En gang var det innmaten fra en buss på et slikt returpunkt, så det er mye overraskelser å få, sier hun.

Knudsen sier at i stedet er folk hjertelig velkommen til å levere slikt på en bemannet gjenvinningsstasjon.

- Vi har slike i alle våre kommuner. Det koster som nevnt ingenting ekstra om det er fra en hytte eller bolig i en av våre kommuner, sier hun.


Må gjøre det enkelt

Hun sier at jobben til Innherred Renovasjon er å gjøre det enklest mulig for folk slik at tingene havner der de skal.

- Vi må gjøre det lett for å folk å gjøre de riktige valgene. Det må ikke bli for komplisert å sortere for da velger man kanskje en litt annen vei, sier Knudsen.

Hun anbefaler nettstedet sortere.no for folk som ikke vet hva de skal gjøre med ting som skal kastes.

- Sitter du med en gjenstand i handa som du ikke vet hvor du skal kaste så anbefaler jeg et søk på sortere.no, sier hun.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

Annonse