Nea Radio

Pass opp for tyver i påskeferien

Foto: Colourbox/Tryg Forsikring

Ferietid er høytid for innbruddstyver. Hvert eneste år øker antall innbrudd i ferietiden, og påska er intet unntak. Det viktigste du kan gjøre er å sikre hjemmet ditt før du reiser, ellers gir du tyvene lett spill.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dessverre er ferietid også innbruddstid. Vi ser at antall innbrudd stiger når det er ferie og mange er bortreist. Man tror kanskje at dette kun gjelder om sommeren, men da undervurderer man de som «lever» av vinningskriminalitet, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring.

Få tyvene til å tro dere er hjemme

I disse dager vil mange stresse avgårde mot fjell og hytter, klare for påskeferie, sol og ski. Da er det fort gjort å glemme de enkleste rådene om sikring av hjemmet før ferien.

– For å forebygge innbrudd bør det se ut som dere er hjemme. La noe lys stå på. Be naboer eller venner om å tømme postkassen, eventuelt måke snø hvis det faller nysnø. Be de også om å kaste søppel i søppelkassen etter hvert, og lån gjerne bort parkeringsplassen foran huset. Det gjelder å «lure» tyvene til å tro at huset er bebodd, at dere ikke er bortreist, sier Setnes.

Slik sikrer du hjemmet ditt i vinterferien:

Ta bilder og video av verdigjenstandene dine. Lagre på mobil eller i skyen.
Lås vinduer og dører og la ikke verdifulle gjenstander ligge synlig fremme.
Stopp post, reklameutsendelser og aviser. En full postkasse er en invitasjon til tyver.
Ikke la søppelkassen stå tom. La gjerne naboer eller venner fylle på etter hvert.
Avtal med naboer og venner til å passe på og se til huset mens dere er borte.
Husk litt belysning. Har du mulighet, varier belysningen.
Ha lås på ytterdører og utsatte vinduer som er godkjent av forsikringsselskapene.
Ha litt varme på slik at huset holder en lugn temperatur.
Steng hovedstoppekranen og tøm rørene for vann ved å åpne en kran til det stopper å renne. Blir det strømstans, unngår du vannskader som følge av frost i rørene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...