Nea Radio

Parsellhagen på Røros har plass til flere

Å være med i parsellhagen handler ikke bare om dyrking og innhøsting, det er også veldig sosialt, forteller styrelederen i Prüberhagaen parsellbruk. Foto: Privat/Hilde Bergebakken

Prüberhagaen parsellbruk midt i Røros sentrum søker etter flere som ønsker å dyrke og så i parsellhagen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi er flere som har gått sammen om et fellesområde, og der har vi felles dyrking av poteter, kålvekster og grønnsaker. I tillegg er det mulighet for de ønsker å ha en egen vekstkarm som de benytter til fri disposisjon, forteller styreleder i Prüberhagaen Parsellbruk, Olin Steinsvik.

Prüberhagaen parsellhage er en grønn møteplass midt i Røros sentrum, hvor det foregår dyrkning og innhøstning på dugnad gjennom sommerhalvåret.

– Det er felles innhøsting, hvor alle får fordelt sin del fra parsellhagen, forteller Steinsvik.

Det er totalt 13-14 husstander som er med i hagen, men de har ennå plass til flere, forteller hun.

– Hvert medlemsskap er basert på husstand, så du kan være en person eller ti personer i en husstand, for den saks skyld. Vi har nå plass til tre til, så vi vil gjerne få med oss noen.

Steinsvik forteller at parsellhagen ikke bare handler om dyrking og innhøsting.

– Mye av grunnen til at jeg ble med er det sosiale rundt det. Vi er veldig gode på å tenne bål og kose oss med kaffe, og ha en uformell prat rundt arbeidet.

Hør hele intervjuet med Olin Steinsvik her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...