Nea Radio

Panterekord for Røde Kors i Trøndelag

Aud Kristiansen sto fram som ensom i NRK, og fikk etterpå besøksvenn gjennom Røde Kors i Trondheim. Her det aller første møtet med besøksvenn Solveig Reitan i desember 2018. Foto: Marius Tvinnereim / Røde Kors

Røde Kors i Trøndelag fikk inn hele 1,3 millioner fra Pantelotteriet i 2018. Det er en økning på 28 prosent siden i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er helt fantastisk!, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors og Nord-Trøndelag Røde Kors om den store økningen.

Hun uttrykker stor takknemlighet til alle som har trykket på Røde Kors-knappen på panteautomatene i fylket.

– Pengene vi får fra Pantelotteriet er noe så sjeldent som frie midler. Lokalforeningene kan bruke pengene der behovet er størst i kommunene. Økningen på hele 28 prosent gir oss mulighet til å styrke vår innsats for å bekjempe humanitær nød i Norge. Nå kan vi hjelpe enda flere mennesker, sier Hoel Fossen.

Marita Hoel Fossen er daglig leder i Nord-Trøndelag Røde Kors, Sør-Trøndelag Røde Kors og Trondheim Røde Kors. Foto: Marius Tvinnereim / Røde Kors

10 millioner mer

Totalt fikk Røde Kors 47 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2018, en økning på ti millioner kroner siden 2017. Halvparten av disse midlene gikk til de lokale Røde Kors-avdelingene.

– Pengene lokalforeningene får fra Pantelotteriet kan brukes der behovet er størst, som for eksempel å styrke tilbudet om besøksvenner til ensomme eldre, tilby flere møteplasser for barn og unge, eller å sørge for at de frivillige i hjelpekorpset har utdanning og redningsutstyr til å berge liv og helse, sier Hoel Fossen.

Hun minner om at Pantelotteriet er en vinn-vinn-situasjon, selv om du ikke vinner noen av pengepremiene.

– Å spille på Pantelotteriet med tomflaskene dine som innsats gagner både miljøet og lokalsamfunnet. Jeg håper virkelig at trønderne ser hvor viktig den frivillige innsatsen er lokalt, og hvor mye det betyr for oss at de velger å benytte seg av Pantelotteriet når de panter, sier Hoel Fossen.

REMA1000 på topp

Butikken i Trøndelag som skaper mest penger til Pantelotteriet er Rema 1000 Stavset. I løpet av 2018 bidro kundene her med pant for hele 232 464 kroner. På andreplass ligger Rema 1000 Bromstad med 183 590 kroner.

– Samfunnsansvar er et grunnleggende element i vår forretningsidé, så det er kjempefint å se at våre kunder støtter sitt lokalsamfunn gjennom Pantelotteriet, forteller Vidar Andersen, regionsdirektør i Rema 1000 Midt-Norge.

Frivillige fra Oppdal Røde Kors Hjelpekorps møtte skikkelig ruskevær og dårlig sikt under en lete- og redningsaksjon ved Hornet i Gjevilvassdalen i 2017. Personen ble funnet i god behold og fraktet ned fra fjellet. Foto: Kristin Gjønnes / Oppdal Røde Kors Hjelpekorps


Andersen er glad for at Rema 1000 har fått være med på utviklingen av Pantelotteriet, og sier at butikkjedenes kunder er ivrige pantere.

– Det enkle er ofte det beste, og Pantelotteriet er en enkel og genial måte å vise samfunnsansvar på, sier han.

Regionsdirektøren var selv frivillig i Hemne Røde Kors Hjelpekorps i flere år, og er fortsatt medlem. Han har bidratt til å redde liv, mye takket være den opplæringen han fikk i Røde Kors.

– Det frivillige redningsvesenet blir viktigere fremover, med økt fjellturisme og mer ekstremvær. Det å ha organisasjoner som bidrar til å redusere ensomhet er også viktig, for møter mellom mennesker kan ikke erstattes av sosiale medier, sier Andersen.

Siden 2008 har totalt 67 personer vunnet toppgevinsten, og i løpet av 2018 ble 14 personer pantemillionærer. I september ble en 25-årig sykepleier pantemillionær på Kiwi på Valentinlyst i Trondheim.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...