Nea Radio

På søndag knuste hun sin egen verdensrekord - torsdag var hun på Selbu Ungdomsskole

Birgit Skarstein og et panel bestående av fem elever fra Selbu Ungdomsskole og Peder Morset Folkehøgskole inntok scenen på Selbu Ungdomsskole. Foto: Per-Erik Ofstad

Nybakt verdensmester Birgit Skarstein besøkte torsdag Selbu Ungdomsskole i regi av MOT.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2018 kl 13:31

Søndag var Birgit Skarstein i Bulgaria hvor hun forsvarte sitt VM-gull i roing, og forbedret sin egen verdensrekord... Torsdag, kun to dager etter at hun kom hjem fra VM var hun på Selbu Ungdomsskole.

Inspirator

Lokal frontfigur for MOT Gry Merete Dyrdal forteller at et utvalg elever fra Selbu Ungdomsskole og Peder Morseth hadde en samtale med Skarstein på scenen hvor de stilte henne interessante spørsmål. Den samfunnssengasjerte utøveren besvarte spørsmålene etter beste evne, og kom med engasjerende, gripende og tidvis morsomme svar. Skarsteins pågangsmot, ydmykhet og selvironi var med på å inspirere forsamlingen.

Skarstein hadde en god tone med både panel og publikum. Foto: Per-Erik Ofstad

Det handler om verdier

-MOT er viktig for å kunne ha litt stødigere bein å stå på, ikke bare på det faglige, men også det sosiale. Skarstein inspirerte forsamlingen til å fokusere på alt det positive man kan gjøre noe med, og ikke alt det negative man får gjort lite med. Hun kunne fortelle at verdiene til MOT har betydd mye for henne, og fremhevet viktigheten av arbeidet organisasjonen holder på med.

Samler inn penger for paralympiske utøvere

En av grunnene til at Skarstein kom til Selbu var for å motta en sjekk til hennes eget fond, Birgit Skarsteins utstyrsfond. MOT i Selbu har sammen med Peder Morset Folkehøgskole og Selbu Sparebank arbeidet hardt for å skaffe penger til fondet. Torsdag kunne MOT stolt overrekke sjekken på 8000 kroner til Birgits fond. Bakgrunnen for utsyrsfondet er at paralympiske utøvere ikke har de samme økonomiske forutsetningene som funksjonsfriske utøvere.

En organisasjon i medvind

Dyrdal lover at vi har mer i vente fra MOT i Selbu. -Vi skal fortsette å bygge robuste ungdommer som bruker mot på sin måte slik at de kan inkludere alle i samfunnet. I tillegg jobber vi også for å få med oss lokalsamfunnet. Hun håper at MOT kan bli en viktig samfunnsaktør på flere arenaer i fremtiden.

Birgit Skarstein

Gry Merete Dyrdal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...