Annonse
Nea Radio

Stjørdal:

På linje med randkommunene

Gult: Skoler og barnehager holdes på gult nivå i Stjørdal. På bildet: Halsenungdomsskole. Foto: Illustrasjonsbilde/Erik Fløan/Wikipedia

Også Stjørdal viderefører eksisterende tiltak og innfører skjenkestopp klokka 22.00.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2021 kl 11:46

Annonse

Stjørdal, som Malvik, lar treningssentre være åpne.

– Men vi presiserer viktigheten av registrering og vi anmoder om at man ikke skal trene på senter utenfor sin egen bostedskommune, sa ordfører Ivar Vigdenes under en pressekonferanse torsdag.

– Den britiske og den Sør-Afrikanske mutanten er mye mer smittsom og potensielt også mer dødelig. Vi må så langt det er mulig unngå å få denne smitten til kommunen, sa Vigdenes.

Anmoder

Kommunene rundt Trondheim er enige om å samarbeide for å slå ned viruset og Stjørdal kommune anmoder sterkt om at innbyggerne unngår unødvendige reiser til - eller besøk fra - områder med ukontrollert utbrudd av muterte virusvarianter. Trondheim blir nå ansett som et slikt område.

På generelt grunnlag bes det om at man unngår unødige reiser som medfører nærkontakt med andre på tvers av kommunegrensene i Trondheimsregionen. Du bes også om å benytte hjemmekontor når dette er mulig
og om å være tilbakeholdne med private besøk.

Regionalt samarbeid


– Jo flere større utbrudd, også av det muterte viruset, jo større blir koblingen mot nabokommuner, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen.

Han forteller at kommunene i Trondheimsregionen nå har inngått et enda tettere samarbeid om å slå ned smitten når utbruddene kommer.

– Vi kobler oss på i faglig sammenheng og samarbeider i regionen dersom vi ser at det kan være tegn til at en mutert variant er i ferd med å spre seg. På den måten håper vi å unngå store nedstenginger slik vi har sett det i områdene rundt Oslo og Bergen.

Han understreker imidlertid at det er fort gjort å få mutert virus inn over kommunegrenser.

– Det kommer fort til oss når noe skjer i Trondheim. Så selv om hver enkelt kommune har egne regler, så samarbeider vi faglig, politisk og administrativt. På den måten tror vi at vi kan gå senvinteren og våren tryggere i møte,

Nøkkelord

Annonse