Nea Radio

Nea Radio

Slik baker du franske makroner:

Franske følelser på kjøkkenet!

Nam! Franske makroner er ikke så vanskelig å få til som man skulle tro. Og innsatsen er virkelig verdt det. På bildet: Solvår Reinsberg. Foto: Anne Gundersen

Det går mest i tradisjonelt, norsk bakverk hos Eidum Gårdsbakeri. Men like før jul tok Solvår Reinsberg spranget inn i det ukjente, sammen med Nea Radios utskremte reporter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2020 kl 13:01

Har du noen gang prøvd å bake franske makroner? Ikke? Det er ikke så vanskelig som en kanskje skulle tro. Før jul tok vi turen til Solvår Reinsberg og Eidum Gårdsbakeri på Lånke og det var slett ikke julebakst som sto på programmet. Det ble en kveld med fransk aksent og makronene ble en suksess. Visste du forresten at du kan finne meningen med livet i slikt vidunderlig bakverk?

Hør programmet i reprise her:

Her er oppskriften!

280 g melis
160 g mandelmel
3 eggehviter
1 klype salt
50 g sukker
1ts vaniljesukker

Krem:
2 eggeplommer
0,6 dl sukker
3 ,5 ss melk
7 ss smør
2 ss honning

Mandelmel og melis siktes sammen. Pisk eggehvitene luftig og tilsett sukker litt etter litt (sammen med salt/ vanliljesukker). pisk det til en glatt marengs. Så vender du inn det tørre, rør forsiktig med en slikkepott. Når alt er blandet sammen til en glatt røre kan du sprøyte det på bakepapir/ silikonmatte. La kakene stå til de har fått en liten hinne (ca 30 min). stekes på 160 c i ca 20 min.

Krem: Pisk egg og sukker i en kjele, bland inn melk. sett på middels varme og pisk til det tykner. Rør inn smør og honning. sett kremen kaldt til den skal brukes.

Bon appetit!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...