ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Slik baker du franske makroner:

Franske følelser på kjøkkenet!

Nam! Franske makroner er ikke så vanskelig å få til som man skulle tro. Og innsatsen er virkelig verdt det. På bildet: Solvår Reinsberg. Foto: Anne Gundersen

Det går mest i tradisjonelt, norsk bakverk hos Eidum Gårdsbakeri. Men like før jul tok Solvår Reinsberg spranget inn i det ukjente, sammen med Nea Radios utskremte reporter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2020 kl 13:01

ANNONSE
Annonse

Har du noen gang prøvd å bake franske makroner? Ikke? Det er ikke så vanskelig som en kanskje skulle tro. Før jul tok vi turen til Solvår Reinsberg og Eidum Gårdsbakeri på Lånke og det var slett ikke julebakst som sto på programmet. Det ble en kveld med fransk aksent og makronene ble en suksess. Visste du forresten at du kan finne meningen med livet i slikt vidunderlig bakverk?

Hør programmet i reprise her:

Her er oppskriften!

280 g melis
160 g mandelmel
3 eggehviter
1 klype salt
50 g sukker
1ts vaniljesukker

Krem:
2 eggeplommer
0,6 dl sukker
3 ,5 ss melk
7 ss smør
2 ss honning

Mandelmel og melis siktes sammen. Pisk eggehvitene luftig og tilsett sukker litt etter litt (sammen med salt/ vanliljesukker). pisk det til en glatt marengs. Så vender du inn det tørre, rør forsiktig med en slikkepott. Når alt er blandet sammen til en glatt røre kan du sprøyte det på bakepapir/ silikonmatte. La kakene stå til de har fått en liten hinne (ca 30 min). stekes på 160 c i ca 20 min.

Krem: Pisk egg og sukker i en kjele, bland inn melk. sett på middels varme og pisk til det tykner. Rør inn smør og honning. sett kremen kaldt til den skal brukes.

Bon appetit!

Nøkkelord

ANNONSE