ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Høstutstilling i Pottemakergata:

– Overveldende godt besøkt

Godt besøkt:Rita Lier ved Pottemakergata malestudio er svært godt fornøyd med både salg og besøk under årets høstutstilling. Her viser hun fram noen av sine egne fargerike bilder. Foto: Anne Gundersen

Flere hundre mennesker tok turen innom Pottemakergata malestudio i Stjørdal under årets høstutsilling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Det har virkelig vært helt fantastisk, sier primus motor bak Pottemakergata malestudio på høstutstillingens siste dag. Mer enn 250 mennesker benyttet anledningen til å se det kreative fellesskapets arbeider i løpet av uka som gikk.

– Jeg tror de fleste blir ganske overrasket når de kommer hit, sier Rita og gir en guidet runde i lokalene.

– Folk forventer nok ikke at vi er så mange som har verkstedene våre her, og heller ikke at det er så stort som det er, mener hun.

20 kvinner og en mann deltar i kunstkollektivet.

– Kvaliteten på kunsten har også blitt ganske god etter hvert.

Saken fortsetter under bildet:

Imponerende: Kunstneren bak disse flotte bildene er Elin Myhre. Hun er en av de mange som har verksted i Pottemakergata malestudio. Foto: Anne Gundersen

Selv har Rita Lier reist viden omkring for å presentere kunsten sin, blant annet i New York.

– Jeg skulle ha reist til Los Angeles nå, men koronaen satte en stopper for det. Hun tror imidlertid at pandemien kan ha hatt en positiv innvirkning på at folk ønsker å uttrykke seg kreativt.

– Vi skal arrangere massevis av kurs framover, og vi er helt utsolgt ut mars -21. Nå jobber vi faktisk med å få tak i enda flere kursholdere.

Rita forteller at kunsthandlere rapporterer at salget av kunstmateriell bestandig går opp under kriser i samfunnet.

– Det er vel noe med angst og frykten for det ukjent som gjør at vi får et større behov for å skape noe. Og en liten dose uro og redsel kan jo tilføre kunst noe spennende, smiler Rita Lier.

Nøkkelord

ANNONSE