Nea Radio

Nea Radio

Politiet rykket ut 28 ganger natt til 16. mai:

Overstadig feststemte trøndere i hele fylket

Festbråk: Politiet melder om festbråk over hele fylket natt til 16. mai. Foto: Arkiv

Politiet melder om høy partyfaktor i Trøndelag i løpet av natta. To personer er satt i drukkenskapsarrest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2020 kl 08:00

Politiet melder om svært feststemte trøndere fra Rørvik i nord til langt sør i fylket natt til 16. mai. I løpet av natta har det blitt foretatt hele 28 utrykninger.

– I all hovedsak er det snakk om naboklager fra folk som rett og slett ikke får sove, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen til Nea Radio.

– Stort sett hjelper det å få oss på besøk og folk roer ned festlighetene.

I to tilfeller i Trondheim endte det imidlertid med drukkenskapsarrest da det å roen ned ikke ble sett som et akseptabelt alternativ.

– Vi kan bare anta at restriksjonene som er pålagt oss de siste månedene har noe med den voldsomme festgleden å gjøre, sier Johnsen.

Umulig å håndheve

Nå når koronarestriksjonene letter noe, har folk lavere terskel for å samles.

– De nye retningslinjene handler mye om avstand og det er helt umulig for oss å følge med på hvor tett folk sitter sammen på private fester, vedgår Johnsen.

– Men vi håper at folk tar hensynet til koronasmittefaren på alvor.

Bunad i arresten

Operasjonslederen venter ikke at natta til nasjonaldagen skal bli mindre hektisk.

– 16. mai er jo en festdag med lange tradisjoner i Trøndelag. Men det vi har sett de senere årene er at selve nasjonaldagen faktisk har blitt enda mer travel for oss. Hun forteller at det ikke er sjeldent å måtte sette bunadskledde mennesker i drukkenskapsarrest.

– Man er på Champagnefrokost og koser seg i timesvis og da kan det fort bli problemer når en skal reise seg for å feire videre ett annet sted. Dette tror hun imidlertid ikke blir et like stort problem i år som tidligere.

– Situasjonen vi er inne i vil nok bidra til at vi får mindre bunadskledde folk i fyllearresten, konkluderer hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...