Nea Radio

Ikke bare en bolle:

Overraskelsen til kona ble en bestselger

Arntzenbollen er viden kjent og en yndet delekatesse fra Frosta. Folk kommer langveis fra for å få en bit. Foto: Arntzen Bakeri

Det går gjetord om den langt utover kommunens grenser. Men den startet som en overraskelse av det søte slaget til bakerens kone.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2021 kl 03:33

Den er en bombe av et bakverk med alt som er godt: Wienerbrød, bolle og kake i ett. Med vaniljekrem inni og glasur på toppen - Arntzenbollen fra Arntzen bakeri på Frosta har blitt superpopulær.

Den første, men ikke den siste

Det går gjetord om den søte delikatessen langt ut over kommunens grenser og folk kommer langveis fra for å få en bit.

Blant andre venninnene Liv Gangstad, Elin Ganstad og Gerd Kolset.

- Det er første gang jeg har smakt denne bollen, forteller Elin Gangstad. Hun ble anbefalt av venninnene til å prøve den da de var innom kafeen ved bakeriet på Frosta en tur.
- Men det blir nok ikke den siste, nei, fortsetter hun.

- Arntzenbollen er ikke bare en bolle, sier venninnene Liv Gangstad, Elin Gangstad og Gerd Kolset. De tror nok det blir flere turer innom bakeriet for en bolle. Foto: Casper Axelsen Hønnås

Gerd kolstad og Liv Gangstad har prøvd bollen før. Liv oppdaga den da hun var på matfestivalen i Trondheim for noen år siden.

- Ja, jeg har prøvd den én gang før, så da jeg så de her i hyllene på bakeriet på Frosta måtte jeg ha.

Ikke bare en bolle

Gerd Kolstad har også kjøpt med seg en, men vil ikke spise den ennå.

- Jeg sparer min så jeg har den til gode. Dette blir dessert i helga, sier hun.

Alle er enige om at Arntzenbollen er mer enn en bolle, og verdt å ta turen til Frosta for.

- Den er saftig og god med mye vaniljekrem, og så minner den litt om wienerbrød, forklarer Elin.
- Konsistensen er lett, og så er det veldig godt med vaniljekrem, da, fortsetter Liv.
- Det er mer enn en vanlig bolle.

Arntzenbollen er viden kjent og en yndet delekatesse fra Frosta. Folk kommer langveis fra for å få en bit. Foto: Arntzen Bakeri

Inspirert av far

Det er baker Kjetil Arntzen ved Arntzen bakeri som er denne populære bollens far. Men det var egentlig faren hans som starta det hele.

- Jeg er tredjegenerasjons baker, og jeg husker pappa prøvde å få til slike kremboller i forbindelse med fastelavn, men han ble aldri helt fornøyd. Jeg syntes ideen var god, så da jeg begynte i produksjonen bestemte jeg meg for å prøve.

Baker Arntzen den tredje lyktes heller ikke med en gang, men ga ikke opp.

- Jeg gjorde flere forsøk, og til slutt fikk jeg det til, minnes han.
- Egentlig skulle jeg bare overraske kona mi med noe godt til kaffen. Det var aldri meningen at den skulle inn i produksjon, men nå er den cirka 30 prosent av alt volumet vi produserer.

Enorme mengder krem

Han vet ikke hvor mange slike boller de produserer i året, men husker at de en gang produserte 930 boller på en dag.

- Da var det matfestival i Trondheim og ferietid på Frosta, så da fikk vi solgt en del, forteller han.
- Det gåre med enorme mengder krem, så nå har vi en datamaskin som fyller bollene med vaniljekrem. Vi bestemmer hvor mye krem det skal være i hver bolle, og så fyller datamaskinen nøyaktig mengde. Det sparer oss for mye jobb.

Bakeren selv er overraska over hvor populær kremboller hans har blitt, og syns det er artig at folk kommer langveis fra og til Frosta for å kjøpe seg kremboller fra Arntzen bakeri.

- Hvorfor tror du den har blot så populær?
- Jeg vet ikke, jeg. Det må være kombinasjonen av bolle og fyll, og så er det jo bare på Frosta man får kjøpt den.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...