Nea Radio

- Nå blir det fart på sakene

Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter har gått inn i et nytt byggetrinn

Dag Øyen Foto: Anita Sivertsgård

Grunnarbeidet er på plass - nå skal bygget skal reises, sier virksomhetsleder Dag Øyen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2019 kl 01:44

Mandag startet ett nytt byggetrinn på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter.

Alt grunnarbeidet er på plass og nå har tiden kommet for at bygget skal reises. I løpet av den neste drøye måneden skal det monteres over 850 elementer av massivttre og da skal bygget bestå av to etasjer oppå kjelleren.

Lokale produsenter

- Elementene produseres i Holtålen og Midtre Gauldal og kan regnes som lokalprodusert, forteller virksomhetsleder tekniskeområder Dag Øyen i Røros kommune.

Også yttervegger og tak vil bestå av massivtre, og etter planen skal det være tett bygg første uka i desember.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet

Bakgrunnen for at kommunen velger å bygge på denne måten er at det er miljøvennlig i den forstand at disse elementene vil nå binde CO2 og det er i tråd med kommunens intensjon å om være en miljøkommune.

Røros kommune fikk også klimasatsmidler for å bygge med slike elementer.

På nett

Røros kommune har nå montert opp webkamera på byggeplassen slik at alle de som ønsker å følge byggetrinn 2 av dette prosjektet kan nå gjøre via kommunens hjemmesider.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet

Foto: Byggekamera

- Her vil det gå unna, så det gjelder å følge med, forteller Dag Øyen.

Byggeprosessen ellers på Øverhagaen ligger noen uker på etterskudd, men så langt så er ikke dette noen utfordring, og det ligger an til å være innflytningsklart i august 2020.

Da skal tjenesten flytte inn, det vil si dagens sykehjem. Etter det så vil andre tjenester ta bygget i bruk etterhvert som avdelingene vil bli ferdig.

Hør intervju med Dag Øyen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...