Nea Radio

Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter åpnet

Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Foto: Per Magne Moan

Byggetrinn 1 av det nye helsebygget på Røros ble åpnet torsdag ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2020 kl 23:09

Litt stri vind og ikke de alle høyeste temperaturene, la ingen videre demper på den offisielle åpningen av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter torsdag.

SNORKLIPPING: Ordfører Isak Veierud Busch foretok snorklippingen. Foto: Per Magne Moan

Alt av arrangement lagt til åpninga foregikk utomhus, da coronatiltakene ved helseinstitusjoner er ekstra strenge.

Det var selvsagt ordfører Isak Veierud Busch som foretok snorklippingen. Han hadde ingen tall for hånden på hva prislappen for det gigantiske bygget er, men han sier dette handler om å investere for å gi gode tilbud i fremtiden.

– I Røros skal det værre godt og trygt å bli gammel, sier han og innrømmer at han gjerne se for seg litt bedre rammer for åpningsdagen:

Entreprenør for prosjektet er Ruta og byggeleder har vært Mads Tamnes.

Han kunne informere de fremmøtte med litt artige fakta om bygget og prosessen. Blant annet kunne han fortelle at det er brukt 80.000 arbeidstimer på byggetrinn 1.

Dette tilsvarer 47 årsverk:

Virksomhetsleder for Gjøsvika og Røros Sykehjem, Gonda Brouwer kunne opplyse at bygget så langt har stått til forventningene.

Det har allerede gått noen uker siden innflytting og over 40 beboere ser ut til å trives godt i de nye lokalene.

Hun sier det har vært en travel sensommer med utflytting av et sykehjem og inn i et annet. Og midt oppe i dette har også corona bydd på utfordringer:

Byggetrinn 2 er allerede så smått i gang, og er ventet å stå ferdig på nyåret i 2022.

Både gamle og nåværende ordførere var blant de som fikk med seg åpningen av senteret. Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...