Nea Radio

Kommunestyremøte i Selbu:

Øverbygda skole legges ned

Foto: Selbu kommune

Med 22 mot 3 stemmer, vedtok kommunestyre i Selbu å legge ned Øverbygda skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2020 kl 21:58

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad her:

Det var flere synspunkter på det å skulle flytte elevene ved Øverbygda til Mebonden.

Geir Ove Lillebudal (SP) fremmet et forslag om å sette saken om nedleggelse og overflytting av elever på vent, da han ikke følte at det lå til rette for å ta i mot flere elever i Mebonden på dette tidspunktet.

– Jeg kommer ikke til å støtte kommunedirektørens innstilling. I mitt hodet er dette uansvarlig i og med at dette er et anleggsområde. Det bygges en ny ungdomsskole der, vi har en koronasituasjon vi ikke har kontroll på nasjonalt og det kan komme til Selbu. Så har vi en infrastruktur, et veinett og en parkeringssituasjon som ikke egner seg til å ta imot enda en skole til, sa Geir Ove Lillebudal.

Lillebudal sitt forslag om sette saken på vent til den nye ungdomsskolen er ferdig bygd ble nedstemt 5 mot 20 stemmer.

Kjempet for hver sin skole

Per Avelsgård (SP) og Kjell Tore Aftret (AP) var også opp på talerstolen for å dele sitt synspunkt med resten av kommunestyre. Per Avelsgård (SP) la ikke skjul på hvor vanskelig en slik sak er.

– Jeg sa det i hovedutvalget og jeg sier det en gang til. Dette er noe av det vanskeligste en lokalpolitikker kommer borti.

– Min følelse er at Selbu gradvis er samlet til et rike. Det tror jeg vi ser de positive trekkene av og det skyldes ikke først og fremst nedleggelse av grendaskoler, sa Kjell Tore Aftret (SP)

Både Avelsgård og Aftret har i sin tid kjempet mot nedleggelse av sine grendaskoler i Innbygda og Vikvarvet. Begge har i ettertid erkjent at det ikke var problematisk å sende elever til Bell skole i Mebonden og fraflyttingen som mange fryktet ikke har vært stor.

Skryt til administrasjonen

Etter at kommunestyremøtet var ferdig, var ordfører Ole Morten Balstad full av lovord om jobben administrasjonen har lagt ned i denne saken.

– Administrasjon skal ha skryt for at den har gjort et veldig godt og grundig arbeid i denne saken. De utbedret tre ryddige forslag som det kunne stemmes over.

Ole Morten Balstad var klar på hvor vanskelig en slik sak er for et kommunestyre.

– Dette var en god debatt der vi fikk forskjellige synspunkter. Personlig synes jeg dette er veldig vanskelige saker, det er bestandig noe som ligger bak, det er ikke bare en skole, forteller ordføreren.

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad øverst i saken

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...