ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kommunestyremøte i Selbu:

Øverbygda skole legges ned

Foto: Selbu kommune

Med 22 mot 3 stemmer, vedtok kommunestyre i Selbu å legge ned Øverbygda skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2020 kl 21:58

ANNONSE
Annonse

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad her:

Det var flere synspunkter på det å skulle flytte elevene ved Øverbygda til Mebonden.

Geir Ove Lillebudal (SP) fremmet et forslag om å sette saken om nedleggelse og overflytting av elever på vent, da han ikke følte at det lå til rette for å ta i mot flere elever i Mebonden på dette tidspunktet.

– Jeg kommer ikke til å støtte kommunedirektørens innstilling. I mitt hodet er dette uansvarlig i og med at dette er et anleggsområde. Det bygges en ny ungdomsskole der, vi har en koronasituasjon vi ikke har kontroll på nasjonalt og det kan komme til Selbu. Så har vi en infrastruktur, et veinett og en parkeringssituasjon som ikke egner seg til å ta imot enda en skole til, sa Geir Ove Lillebudal.

Lillebudal sitt forslag om sette saken på vent til den nye ungdomsskolen er ferdig bygd ble nedstemt 5 mot 20 stemmer.

Kjempet for hver sin skole

Per Avelsgård (SP) og Kjell Tore Aftret (AP) var også opp på talerstolen for å dele sitt synspunkt med resten av kommunestyre. Per Avelsgård (SP) la ikke skjul på hvor vanskelig en slik sak er.

– Jeg sa det i hovedutvalget og jeg sier det en gang til. Dette er noe av det vanskeligste en lokalpolitikker kommer borti.

– Min følelse er at Selbu gradvis er samlet til et rike. Det tror jeg vi ser de positive trekkene av og det skyldes ikke først og fremst nedleggelse av grendaskoler, sa Kjell Tore Aftret (SP)

Både Avelsgård og Aftret har i sin tid kjempet mot nedleggelse av sine grendaskoler i Innbygda og Vikvarvet. Begge har i ettertid erkjent at det ikke var problematisk å sende elever til Bell skole i Mebonden og fraflyttingen som mange fryktet ikke har vært stor.

Skryt til administrasjonen

Etter at kommunestyremøtet var ferdig, var ordfører Ole Morten Balstad full av lovord om jobben administrasjonen har lagt ned i denne saken.

– Administrasjon skal ha skryt for at den har gjort et veldig godt og grundig arbeid i denne saken. De utbedret tre ryddige forslag som det kunne stemmes over.

Ole Morten Balstad var klar på hvor vanskelig en slik sak er for et kommunestyre.

– Dette var en god debatt der vi fikk forskjellige synspunkter. Personlig synes jeg dette er veldig vanskelige saker, det er bestandig noe som ligger bak, det er ikke bare en skole, forteller ordføreren.

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad øverst i saken

Nøkkelord

ANNONSE