Nea Radio

Øver til En midtsommernattsdrøm

Fra venstre: Ola Ryen Tøndel, Rulle Smit og Snorre Ryen Tøndel. Foto: Per Magne Moan

Travel helg for Bergstaden Teaterlag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Bergstaden Teaterlag med Rulle Smit som regissør, er i full gang med øvingene til høstens forestilling.

Denne gangen er det et av de store klassiske stykkene som settes opp. En midtsommernattsdrøm er en komedie av William Shakespeare som ble urfremført 1595. Stykket er en av dikterens mest populære komedier, og fremføres hyppig.

København og Trøndelag Teater

To av skuespillerne som er med på stykket, er brødrene Ola og Snorre Ryen Tøndel.

Begge var med i sommerens oppsetting av Elden og synes ikke det blir for mye opphold på de skrå bredder med å går mer eller mindre rett over på Shakespeare med teaterlaget.

Storebror Snorre, har opptrådt på scener i både Danmark og Sverige og er snart klar for "Den Hemmelige Hagen" på Trøndelag Teater. Samme sted skal han også snart spille i "Jesus Christ Superstar".

– Jeg har jo vært med i teaterlaget i mange år, sier han og innrømmer at han gjerne er med på forestillinger hjemme på Røros, om tiden strekker til.

Ola synes det er stas å jobbe sammen med storebror.

– Det er gøy, først og fremst når vi er sammen, sier han.

Regissør Rulle Smit sier En midtsommernattsdrøm kanskje er den mest spilte komedien i verden.

– Det er både en komedie og en farse og alt handler om vanskelig kjærliget. Hun mener mye av utfordringen ligger i at mye av dialogen går på vers.

– Vi har strøket mye av stykket for å gjøre handlingen veldig ren, sier hun.

Stort ensemble

Det er tilsammen 21 skuespillere med på oppsettingen. I tillegg har mange også deltatt på andre områder, som scenografi.

Premieren er i Storstuggu 7. september.

Hør radioinnslaget her:

Rulle Smit, Ola Ryen Tøndel og Snorre Ryen Tøndel.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...