Nea Radio

Over halvparten vil ha mer hjemmekontor

Vil ha mer: I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 55 prosent at de ønsker å bruke hjemmekontor mer etter at koronakrisen er over, mens én av ti har opplevd helseplager ved hjemmekontor. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 55 prosent at de ønsker å bruke hjemmekontor mer etter at koronakrisen er over, mens én av ti har opplevd helseplager ved hjemmekontor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Siden mars har det vært en eksplosiv økning i bruken av hjemmekontor. Tusenvis har oppdaget fordelene med blant annet å slippe transport til og fra jobben, og tatt i bruk onlineløsninger som forenkler hjemmekontoret. Folk gir også uttrykk for at de jobber like effektivt på hjemmekontor, og har som bonus fått bedre tid til familien ved å være hjemme i arbeidstiden. Det er derfor ikke overraskende at så mange ønsker å kunne jobbe hjemmefra mer når koronakrisen er over, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I spørreundersøkelsen som er gjennomført av YouGov for Tryg og avsluttet i oktober, er det større andel kvinner enn menn som ivrer for mer hjemmekontor etter koronakrisen. Størst andel totalt finner en i Oslo hvor 70 prosent svarer ja, mens Nordland er på bunn med 32 prosent.

Mange får helseplager

Men bruken av hjemmekontor er ikke bare positiv. En av ti svarer at de har opplevd å få helseplager ved å ha hjemmekontor, mens 30 prosent savner sosialt samkvem med arbeidskolleger.

– Bruken av behandlingsforsikring øker veldig. Nå er vel 650.000 ansatte dekket av en slik forsikring, som oftest av arbeidsgiver. Selv om hoveddelen av behandlingene gjelder fysioterapi eller legespesialist ser vi en eksplosiv økning i bruken av psykolog eller psykiater i koronaperioden. Hittil i år er økningen på over 30 prosent, og antallet behandlinger hos psykolog eller psykiater har doblet seg de to siste årene, sier Brandeggen.

Undersøkelsen avdekker for øvrig at fire av ti er bekymret for å bli smittet av Covid-19, at to av ti har testet seg for korona, og at 25 prosent av de spurte har tilbragt tid i karantene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...