Nea Radio

Over 80 personer smitta i Rørosregionen

Uavklart smittesituasjon i Rørosregionen. 81 personer har fått bekrefta at de har covid19-viruset. Foto: Privat

Smittesituasjonen er fremdeles uavklart, 81 personer er smitta og smitteverntiltak forlenges til 23. mai i Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Smittesituasjonen på Røros, og i resten av regionen, er fremdeles uavklart, skriver kommunen på sine nettsider.

Det er nå totalt 81 smittete, og det er daglige meldinger om nye smittede. Det pågår også et utbrudd i Trondheim og Melhus, som man antar har sammenheng med utbruddet i Fjellregionen.

Forlenget til 23. mai

Viruset er en britisk mutasjon, viser gensekvensering av virusprøver fra de smittede på Os og Tynset.

Røros fikk påvist sitt første smittetilfelle knyttet til utbruddet tirsdag 18. mai. Det ble også påvist en smittet på Os tirsdag, som jobber på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Smittesporing avdekket 33 nærkontakter på sykehjemmet.

Kommunen mener det fortsatt er viktig med kontaktreduserende tiltak, siden det gir en mulighet til å holde god oversikt over utbruddet. På et ekstraordinært formannskapsmøte onsdag kveld ble det derfor bestemt at de lokale smitteverntiltakene forlenges til 23. mai klokka 12.00.

Vil skåne næringslivet

Årsaken til at kommunen har valgt en kortere forlengelse på forskriften enn de andre kommunene er på grunn av at Røros er mindre rammet. De ønsker derfor ikke å forlenge en forskrift lenger enn nødvendig for å unngå inngripende tiltak i befolkning og næringsliv.

- Dersom smittesituasjonen skulle tilsi det, vil vi på nytt vurdere om tiltakene skal forlenges, skriver de på kommunen sine nettsider.

Les mer om smittevernreglene i Røros kommune her: Midlertidig forskrift om smitteverntiltak

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...