Nea Radio

Ledigheten stiger:

Over 480 flere arbeidssøkere i Trøndelag siste uke

Stigende: Ledigheten øker i Trøndelag. Foto: Marit Langseth

I uke 3 er det registrert totalt 14 364 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I uke 3 er det registrert totalt 14 364 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak i Trøndelag. Dette er 480 flere enn i forrige uke. Blant alle arbeidssøkerne er 8 948 helt ledige, som utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken.

4 537 er delvis ledige (+211), mens 879 personer (-41) er i et arbeidsrettet tiltak. Til sammen er 5,8 prosent av arbeidsstyrken nå arbeidssøkere.

– Utviklingen i arbeidsmarkedet har direkte sammenheng med nasjonale og lokale smittevernstiltak. Vi har derfor hatt en betydelig ledighetsøkning i Trøndelag ved starten av året. Den siste uka har likevel økningen ikke vært like stor, som uka før, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Av de helt ledige er 28 prosent permitterte, mens blant de delvis ledige er andelen permitterte 40 prosent.

Mer enn 3000 helt ledige under 30 år

Ledigheten øker fortsatt mest innenfor reiseliv og transport. I denne yrkesgruppen er 1 889 helt uten arbeid, en økning på 112 personer fra forrige uke. Innenfor serviceyrker er 1 026 helt ledige (+36), butikk- og salgsarbeid 953 helt ledige (+54) og bygg og anlegg 939 helt ledige (+29). Det er også flest delvis ledige innenfor reiseliv og transport, med 928 personer, fulgt av butikk- og salgsarbeid der det er 615 helt ledige.

Antallet helt ledige øker i alle aldersgrupper under 50 år. Størst er økningen i aldersgruppen 20-24 år. 5,5 prosent i denne aldersgruppen er nå helt ledig, en økning på 0,5 prosentpoeng siden forrige uke. Også i aldersgruppen 25-29 år øker ledigheten relativt mye, fra 4,7 prosent forrige uke til 5,0 prosent denne uken. Til sammen er 3 043 personer under 30 år helt ledig i Trøndelag. Det er 219 flere sammenlignet med forrige uke.

Høyest ledighet i Meråker

Meråker har fortsatt høyest andel helt ledige med 5,4 prosent, etterfulgt av Stjørdal (4,5 prosent) og Malvik (4,3 prosent). Kommunene med lavest andel helt ledige i fylket er Høylandet (1,1 prosent), Rindal (1,5 prosent), samt Tydal og Lierne, som begge har 1,7 prosent helt ledige.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...