Nea Radio

Nyhet:

Over 12.000 ledige i Trøndelag

Foto: Marit Langseth

Økning på mer en 7500 på en uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Per 17. mars er 12 446 personer registrert som arbeidsledig i Trøndelag. Det er en økning på 7 525 på en uke.

10. mars var 4 921 personer registrert som helt ledig. Det tilsvarer 2 prosent av arbeidsstyrken. En uke senere har antallet steget til 12 446 personer og 5,1 prosent av arbeidsstyrken.

Årsaken er selvsagt koronapandemien.

På landsbasis er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak 164 000 personer, eller 5,8 prosent av arbeidsstyrken. Sammenlignet med tirsdag i forrige uke har 84 000 flere blitt registrert som helt arbeidsledige, en økning på 128 prosent.

Arbeidsmarkedet i Trøndelag uke 12 2020

Øker mest i Trøndelag

Ledigheten øker i hele landet, men økningen den siste uken har vært størst i Trøndelag (153 prosent), Vestland og Oslo (begge 152 prosent). Økningen har vært minst i Vestfold og Telemark, med 96 prosent flere helt ledige enn for én uke siden.

– For å ha rett på dagpenger må alle registrere seg som arbeidssøker. Derfor er ledighetsstatistikken som vi nå presenterer, sterkt preget av koronautbruddet. En slik situasjon vil åpenbart prege arbeidsmarkedet i lang tid framover, sier direktør i NAV Trøndelag, Bente Wigum.

Av de 12 466 ledige er 976 arbeidssøkere på tiltak. Det er tilnærmet samme som for ei uke siden. Antall kvinner som er helt ledig er nå 5 917 og antall menn er 6 529.

Flest ledige er det i aldersgruppen 30 til 39 år.

6 282 ledige i Trondheim

Den økte ledigheten rammer byene i særlig stor grad. I Trondheim har ledigheten økt med 186 prosent den siste uka, mens den i Stjørdal økte med 238 prosent. Det er hhv. 5,8 og 5,5 prosent av arbeidsstyrken. Mindre kommuner som Oppdal, Røros og Lierne har også en eksplosiv økning med over 250 prosent.

– Når ledigheten øker fra 2 197 til 6 282 personer i en by som Trondheim på ei uke, skjønner vi alle alvoret i denne situasjonen. Det er derfor viktig at alle som registrerer seg som arbeidssøker samtidig oppdaterer CV-en sin slik at vi kan kartlegge all tilgjengelig arbeidskraft til samfunnskritiske jobber, sier Wigum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...