Nea Radio

Over 1100 nye arbeidssøkere i Trøndelag siste uke

LEDIGHET: Røros og Oppdal har nå fylkets høyeste ledighet. Foto: Marit Langseth

Tirsdag 7. april teller antall registrerte arbeidssøkere i Trøndelag 34 426 personer. Dette er 1 168 flere enn for ei uke siden. Oppdal og Røros har høyest ledighet, Leka og Tydal lavest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2020 kl 19:48

Av alle arbeidssøkerne oppgir 22 776 oppgir at de er helt ledige, mens 10 858 er delvis ledige. 892 er på tiltak. Dette gir en bruttoledighet på 9,7 prosent. Til sammenligning viste

Forrige ukes opptelling at 23 710 var helt ledige, og 8 595 var delvis ledige. 953 var på tiltak. Bruttoledigheten var da på 10 prosent.

Antallet helt ledige og personer i tiltak har altså falt, mens antallet delvis ledige har økt. Forklaringen på dette er at ved registrering får arbeidssøkerne status som helt ledig. Når de etter to uker skal sende meldekort, må de oppgi om de har jobbet eller ikke i perioden. Flere av de nye ledige har nå begynt å sende meldekort, og med det får NAV opplysninger om hvem som har jobbet noe og dermed skal ha status som delvis ledig.

Flest ledige innenfor reiseliv og transport

– Antallet helt ledige har gått ned i omtrent alle bransjer, og det er naturligvis positivt. Og vi vet at noen av de som har vært i tiltak har blitt ansatt, som følge av koronasituasjonen. Men totalt sett har antallet arbeidssøkere økt siste uke, og innenfor reiseliv og transport og serviceyrkene er det nå flere helt ledige, sier direktør i Nav Trøndelag, Bente Wold Wigum.

Totalt er det nå 4 035 helt ledige innenfor reiseliv og transport, som er den bransjen med flest ledige. Dette er 129 flere enn for en uke siden. Deretter følger butikk og salg, og serviceyrkene, med henholdsvis 3 619 og 3 018 helt ledige. Innenfor butikk og salg er antallet helt ledige redusert med 592 siden sist uke, mens serviceyrkene har fått 232 flere i samme periode.

Unge hardest rammet

Målt som andel av arbeidsstyrken er ledigheten høyest blant ungdom mellom 20-24 år. Blant kvinner i denne aldersgruppen er ledigheten nå på 16,7 prosent mens den blant menn er 14,4 prosent. Ledigheten er lavest blant personer over 50 år.

Oppdal og Røros har den høyeste ledigheten med henholdsvis 12,2 og 12 prosent helt ledige. Lavest ligger Leka med 3,6 prosent og Tydal med 4,3 prosent.

Værnesregionen

Stjørdal 11,3 prosent
Meråker 11,8 prosent
Frosta 11,3 prosent
Selbu 7,6 prosent
Tydal 4,3 prosent

TYDAL og Leka har fylkets laveste ledighet. Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...