ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stokstad i Galleri Kulviksvingen

STOKSTAD: Sentrale personer under utstillingsåpninga i Selbu - Peter Stokstad, Bjørn Alterhaug og Hege Stokstad. Foto: Andreas Reitan

Flere gallerier i Trøndelag hyller i disse dager grafikeren og musikeren Ove Stokstad som ville ha fylt 80 år i år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I september kunne grafikeren og jazzmusikeren Ove Sokstad fylt 80 år. Han døde i fjor, men mange av bildene hans drar nå på turné rundt i Trøndelag.

Ove Stokstad (1939- 2018) var en anerkjent billedkunstner, spesielt kjent for sine fargesterke og nonfigurative grafiske bilder.
Han fikk utdanninga si blant annet ved Kunstskolen i Trondheim (nå KiT) og Bergen Kunsthåndtverksskole, og i 1970 ble han bedt om å etablere og og lede ei grafikklinje ved Kunstskolen i Trondheim.

Stokstad utviklet grafikkutdanninga, han var hovedlærer i grafikk og var også ansatt i flere pedagogiske og administrative stillinger fram til han gikk av som professor i 2002.

STOKSTAD: Ove Stokstad var først og fremst en glimrende grafiker. Foto: Andreas Reitan

I tillegg til å være en betydelig personlighet i kunstmiljøet, hadde Ove Stokstad også en viktig rolle på den norske jazzscenen.

Stokstads venn og kollega gjennom mange år, Bjørn Alterhaug, spilte under utstillingsåpninga i Selbu lørdag. Vanligvis brukte de to å spille sammen når Stokstad hadde nye utstillinger. Denne gang måtte Alterhaug og kontrabassen greie seg alene. Det ble en sterk og følelsesladet åpning.

Utstillinga står i Galleri Kulviksvingen til den 26. oktober.

Hør intervju med Bjørn Alterhaug, Ove Stokstads venn i 50, nærmeste nabo i 30 år.

Nøkkelord

ANNONSE