Nea Radio

Nea Radio

Oste-VM til Norge

Eggen Gardsysteri, som drives av Liv Bjørnstad og Ola Eggen, tok gull under World Cheese Awards i London med osten Fjellblå og sølv med osten Fjellgo'. Neste år kan de konkurrere i Bergen. Foto: Eggen Gardsysteri

Fra England til Norge: The Guild of Fine Food har utnevnt Bergen til arrangørby for oste-VM 2018, skriver Nationen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rørosmat-bedriften Eggen Gardsysteri tok med seg både gull og sølv da oste-VM ble arrangert i London. 40 norske oster fra 17 norske produsenter kjempet nylig om tittelen verdens beste ost under World Cheese Awards i London.

Neste år kan de få konkurrere på hjemmebane, for The Guild of Fine Food har utnevnt Bergen til arrangørby for oste-VM 2018, skriver Nationen. Det er "Hanen" får seg "Norsk Gardsost" som skal arrangere, og det er ventet at over 3500 oster fra mer enn 30 land vil bli påmeldt. I tilknytning til oste-VM blir det også arrangert en ny matfestival som har fått navnet ”Matlandet Norge”.

– Jeg er kjempestolt over at vi har klart å få VM til Norge. Bergen er en av UNESCOs utvalgte gastronomi-byer og var derfor et naturlig valg som arrangørby. Oste-VM blir en fantastisk arena for å promotere all norsk lokalmat, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Dale mener VM er viktig

Landsbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) mener oste-VM er viktig.
– Det bidrar til at norske osteprodusenter får inspirasjon og anerkjennelse for kvalitetsproduktene de lager. Det er derfor ekstra stas å kunne ønske velkommen til neste års VM i Bergen. Med det får vi satt matnasjonen og ostenasjonen Norge på kartet, samtidig som norske osteprodusenter får en unik mulighet til å vise fram sine produkter, sier Dale.

- Løft for reiselivet

Gunnar Waagen er leder i Norsk Gardsost og styreleder i Tingvollost, som vant tittelen Verdens beste ost med Kraftkar i 2016. Årets vinner ble den britiske osten Cornish Kern, som produseres av Lynher Dairies.

– Nå skal vi virkelig presentere det rike utvalget av kvalitetsmat for et internasjonalt publikum. Vi må ha ambisjoner om at flere skal eksportere varene sine. Samtidig som vi viser fram matmangfoldet vi har i Norge, blir dette et løft for reiselivet, sier Waagen.

Det er det britiske selskapet the Guild of Fine Food som er ansvarlig for World Cheese Awards. De gleder seg til å arrangere i Bergen. skriver Nationen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...