Nea Radio

Oslo ser til Malvik

Inspirerer:Oslo kommune ser til Malvik for å finne inspirasjon til å knekke heltidskoden. – Det at flest mulig skal kunne ha fast fulltidsjobb, er noe vi jobber hardt med, sier ordfører Ingrid Aune. Foto: Anne Gundersen

Malvik kommune har lenge jobbet for at flest mulig som ønsker å jobbe heltid skal få muligheten til det. Nå ser Oslo kommune til Malvik for inspirasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nylig fikk ordfører i Malvik, Ingrid Aune, telefon fra Klassekampen med spørsmål om hvordan kommunen jobber for å få opp andelen heltidsansatte innen helse og omsorg. Årsaken var at Oslo kommune oppga nettopp Malvik som inspirasjon i måten de jobber på.

– Jo, det var morsomt, det, sier Ingrid Aune, som har reist land og strand rundt for å fortelle om hvordan de jobber for å nå målet om 67 % heltidsansatte i yrker der andelen deltidsansatte er størst.

– Malvik har vakt nasjonal oppsikt med sine resultater, nemlig at 14 % flere har fått fast fulltidsjobb i kommunen siden 2015.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Stillingsbank

Malvik bruker det de kaller en stillingsbank, der ansatte som ønsker en høyere stillingsbrøk registrer seg, slik at administrasjonen kan gå inn i hvert enkelt tilfelle og prøve å imøtekomme behovet.

– Det er et anonymt register og vi opplever dette som en svært effektiv arbeidsform, sier Aune og forteller at administrasjonen møtes omlag hver fjerde uke for å se på hvert enkelt tilfelle.

– Tidligere har man hatt disse møtene omlag fire ganger i året. Det at vi har intensivert frekvensen har virkelig gitt resultater.

Nådde målet

I utgangspunktet satte man målsetningen til å skulle over 60 % heltidsansatte. Dette målet ble nådd høsten 2018.

– Nå ligger vi på 60,5 %, noe som er det høyeste tallet i Malviks historie. Vi har satt opp målsetningen til 67 % heltidsansatte og er ikke i tvil om at vi også kommer til å nå dette målet, sier Aune og understreker at dette til syvende og sist handler om dedikerte tillitsvalgte og god kommunikasjon.

– Man kan vedta hva man vil, men et vedtak må også følges opp, avslutter Aune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...